ČPP – LEFT
ČPP – RIGHT
ČPP – TOP

Nejznámější golfový sendvič

10.04.2013 | Aneta Zárubová | publikováno v rubrice V zahraničí
A A A

V dubnu každého roku si jistý sendvič, který se skládá z klasického bílého pečiva a z hrudkovité oranžové pomazánky uvnitř, užívá týden nezvyklé pozornosti. Pimento Cheese Sandwich je v kulinářském světě pojmem stejně jako Masters Tournament v tom golfovém. Vždyť taky stojí dolar a padesát centů, což je na takové soustíčko, navíc zabalené do igelitu, docela drahota.

Žádný jiný golfový turnaj se nepojí s daným jídlem tak jako Masters s papriko-sýrovým sendvičem.  Jde o oboustranně prospěšné spojení, které oběma “komoditám” dovoluje přesáhnout své tradiční obecenstvo či zákaznictvo. Ve světě sportu mu mohou konkurovat snad jen wimbledonské jahody se smetanou.

Golfoví fanoušci, kteří nikdy nevkročili na Augustu nebo na jih Spojených států, se snaží sendvič replikovat ve svých kuchyních, zatímco milovníci jídla, kteří mají nulový zájem o golf, se najednou do světa zeleného sportu zamilují jen díky stovkám článků, videí, zpráv a postů o sendviči, které se v tomto čase objevují každý rok.

Stačí se porozhlédnout po golfových webech a hned narazíte na recept, jak si takový sendvič připravit. Složité to opravdu není. Sendvič je ve skutečnosti obyčejný toustový chléb s pomazánkou připomínající tu, kterou paní kuchařky sevírovaly ve školkách.

V dějišti Masters se prodávají i dražší poživatiny. Barbecue sandwich a sendvič s kuřecími prsíčky “Master Club” vyjdou na 2,5 dolaru. A podle některých amerických kulinářských odborníků na Pimento Cheese v oblibě nezdravě útočí.

 

 

Aneta Zárubová


Počet přečtení: 1 870
Komentáře

Zapoj se do diskuze

Jméno:
E-mail:
Váš příspěvek:

TOPlist
Mediaboard Square 300 Skanska
Square 300 Šípková 25. 9. – 8. 10. 2017