ČPP – LEFT
ČPP – RIGHT
ČPP – TOP

Jaké pravidlo porušil Dustin Johnson ?

16.08.2010 | Aneta Zárubová | publikováno v rubrice V zahraničí
A A A

Dustin Johnson dostal v posledním kole PGA Championship dvě trestné rány za porušení pravidla 13-4: Míč v překážce; zakázaný postup. Stalo se tak na osmnácté jamce hned po odpalu. Johnson založil svou hůl v místě, které je podle místních pravidel považováno za  bunker.

Bohužel se i díky dvěma trestným ranám, které z jeho výsledku na osmnácté jamce udělaly 7 ran (triple-bogey), nedostal do play-off.

V místních pravidlech jsou pro tento týden jako bunkery označená i místa na kterých běžně stojí diváci. Tím, že Johnson právě na takovém nejasném místě založil, pravidla porušil. V pravidlech je uvedeno, že před úderem do míče, který leží v překážce (jak v bunkeru, tak ve vodní překážce) nesmí hráč:

a. Testovat stav překážky, nebo podobné překážky

b. Dotknout se holí, nebo rukou půdy, nebo vody ve vodní překážce nebo písku v bunkeru

c. Dotknout se, nebo pohnout s volným přírodním předmtem, který v překážce leží nebo se jí dotýká


Aneta Zárubová









Počet přečtení: 1 428
Komentáře

Zapoj se do diskuze

Jméno:
E-mail:
Váš příspěvek:

TOPlist
Mediaboard Square 300 Skanska
Square 300 Šípková 25. 9. – 8. 10. 2017