Mladé Buky obarvení od 20. 8. 2018
obarvení Mladé Buky od 20. 8. 2018 pravá
obarvení Mladé Buky top od 20. 8. 2018

Pravidlová poradna s Michaelem Jonem

Opakované dropování (pravidlo 20c)

A A A

Dobrý den Michaeli,

přečetl jsem si pozorně pravidlo o opakovaném dropování.
Pochopil jsem správně, že pokud dropnu do označené povolené výseče (např. 2 délky hole) a míč se z ní vykutálí ven, tak, že pokud to není blíže jamce, může se zakutálet o méně než 2 délky hole od místa správného spuštění. V praxi to může vyjít tak, že pokud spustím na hranici 2 holí mohu po takto povoleném zakutálení hrát z místa, které je téměř o 4 délky hole od počátku původní výseče.
Co když je zřejmé, že hráč dropuje s úmyslem aby se míč takto daleko zakutálel? (Viz mistři dropování v USPGA?)

děkuji Milan

Odpověď na dotaz


Milane je to tak...
Ne poprvé uvádím v poradně, že Václav Janoušek vždycky říkal starou pravdu; dropovat se musí umět...
Takže pokud něco vyjde téměř do vzdálenosti čtyř holí (dvě hole plus zakutálení do dvou holí) nebo tří holí (nejbližší místo úlevy + jedna hůl + do dvou holí) a není to blíž jamce (a taky to musí splňovat další kritéria, jako například na do překážky nebo naopak ne ven z překážky), pak je všechno v pořádku jak u obyčejného klubového hráče tak i u mistra dropování na PGA Tour.

Přeji Vám prima dropování :)!




Pokud tento dotaz neobsahuje odpověď toho co jste hledali, zeptejte se sami v poradně!

« Předchozí dotazNásledující dotaz »



« zpět do poradny


Na Vaše dotazy o pravidlech odpovídá Michael Jon, který je rozhodčím s mezinárodní licencí. V roce 2007 složil zkoušky na R&A Referees School v StAndrews, v roce 2014 tento úspěch zopakoval na Tournament Administrators and Referees School tamtéž, když reprezentoval PGAs of Europe.

Je prvním (a zatím jediným) Čechem a rozhodčím z postkomunistické Evropy vůbec, který se dostal do elitního výběru nejvyšší profesionální série. Od roku 2012 pracuje pro Ladies European Tour a je stálým členem Sport Department LET a v prosinci roku 2016 dosáhl počet turnajů LET, na kterých se podílel, čísla 50. Soudcoval třikrát RICOH Women’s British Open, dvakrát Major LPGA – EVIAN Championship a v roce 2015 nechyběla ani největší premiéra při Solheim Cupu, včetně juniorského.
Na bugyně seděl na European Tour 2009, 2010 a 2011 v Čeladné a 2014, 2015 a 2016 na Albatrossu i při European Senior Tour 2008 – 2011 na Casa Serena (zde byl také oficiálním startérem turnaje), na seznamu má i sedm turnajů European Challenge Tour.
Po čtyřech letech, kdy byl členem týmu rozhodčích PGAs of Europe, se v lednu roku 2017 stal turnajovým ředitelem této organizace a premiéru si odbyl při PGA’s of Europe Fourball Championship.
Jako rozhodčí pracoval na turnajích R&A (The Open Local Qualifier), PGA Tour de Espana, Alps Tour a EPD Tour. Devět let byl turnajovým ředitelem a hlavním rozhodčím Czech PGA Tour. V roce 2012 řídil World University Golf Championship (ředitel turnaje a technický delegát International Golf Federation). Od roku 2016 je členem Sport Committee European Disabled Golf Association. V roce 2016 získal Zvláštní cenu partnerů ankety Golfista roku. Do jeho publikační činnosti patří mimo jiné „Příručka golfového rozhodčího“ a kapesní publikace pravidel časopisu ForGolf. Je spoluautorem oficiálního překladu Ilustrovaných pravidel R&A (edice 2008) a publikace Craiga Daviese a Vince DiSiai „Golf – Anatomie“ do češtiny.

JonMichael_1032016_02Michael Jon
Komentáře
20.9.Atlanta, Tour Championship
20.9.Vilamoura,Portugal Masters
21.9.Almaty,KazKazakhstan Open
24.9.Adendorf, Castanea Resort Champion
27.9.Kuala LumpSime Darby LPGA Malaysia
27.9.KaskádaMoneta Czech PGA Tour
TOPlist
Square Marsann 17. 9. – 27. 9. 2018