obarvení leva cast 4. 4. 2018
obarveni prava cast 4. 4. 2018
obarveni top 4. 4. 2018

Pravidlová poradna s Michaelem Jonem

Dropování na Sicilian Open

A A A

Po delší odmlce dobrý den z Liberce,

teď o víkendu byl v TV sicilian open v rámci EPGA. Hráč poslal drive mezi trubky leaderbordu. Balonek našli a pak mě překvapilo, že on dropoval, za dohledu sudího, ne na jednu, ale na dvě délky hole?? To mu navíc dost výrazně pomohlo, protože bezprostředně kolem té kovové konstrukce leaderboardu byla dost hustá a dlouhá tráva a s každým decimetrem od ní se následná rána stávala snazší. Měl jsem za to, že podobní závady se dropují na jendu hůl??

Díky a pěkný den
Petr Hoček

PS: ten můj dotaz stran průběhu hranice hřiště, co jsem Vám poslal v zimě do emailu, skončil asi na smetišti dějin, vyjádřených dvojhmatem SHIFT+DELETE?? :-)

Odpověď na dotaz


Dobrý večer Petře!
Ne, nezkončil. Prostě jsem na to zapomněl. Já ho vylovím a dolpním! Nebojte se...

Jinak jsem teď odpověděl na stejný dotaz jiného čtenáře Poradny. Takže odpověď teď jen překopíruji dvojhmatem CTRL-C, CTRL-V... :)

Jedná se o úlevu od dočasně nepohyblivé závady, a ta překáží ještě do vzdálenosti jedné hole od spojnice jamky a "hrany" takové dočasně nepohyblivé závady, takže hráč spojí nejdřív jamku a hranu DNZ, odměří jednu hůl, kde DNZ ještě stále překáží, a po ní následuje druhá hůl pro vyměření výseče, kam bude dropovat. To vše v Pravidlech, konkrétně v Dodatku I, 7. Dočasné závady.
Díky za dotaz!




Citovaná pravidla

Pokud tento dotaz neobsahuje odpověď toho co jste hledali, zeptejte se sami v poradně!

« Předchozí dotazNásledující dotaz »



« zpět do poradny


Na Vaše dotazy o pravidlech odpovídá Michael Jon, který je rozhodčím s mezinárodní licencí. V roce 2007 složil zkoušky na R&A Referees School v StAndrews, v roce 2014 tento úspěch zopakoval na Tournament Administrators and Referees School tamtéž, když reprezentoval PGAs of Europe.

Je prvním (a zatím jediným) Čechem a rozhodčím z postkomunistické Evropy vůbec, který se dostal do elitního výběru nejvyšší profesionální série. Od roku 2012 pracuje pro Ladies European Tour a je stálým členem Sport Department LET a v prosinci roku 2016 dosáhl počet turnajů LET, na kterých se podílel, čísla 50. Soudcoval třikrát RICOH Women’s British Open, dvakrát Major LPGA – EVIAN Championship a v roce 2015 nechyběla ani největší premiéra při Solheim Cupu, včetně juniorského.
Na bugyně seděl na European Tour 2009, 2010 a 2011 v Čeladné a 2014, 2015 a 2016 na Albatrossu i při European Senior Tour 2008 – 2011 na Casa Serena (zde byl také oficiálním startérem turnaje), na seznamu má i sedm turnajů European Challenge Tour.
Po čtyřech letech, kdy byl členem týmu rozhodčích PGAs of Europe, se v lednu roku 2017 stal turnajovým ředitelem této organizace a premiéru si odbyl při PGA’s of Europe Fourball Championship.
Jako rozhodčí pracoval na turnajích R&A (The Open Local Qualifier), PGA Tour de Espana, Alps Tour a EPD Tour. Devět let byl turnajovým ředitelem a hlavním rozhodčím Czech PGA Tour. V roce 2012 řídil World University Golf Championship (ředitel turnaje a technický delegát International Golf Federation). Od roku 2016 je členem Sport Committee European Disabled Golf Association. V roce 2016 získal Zvláštní cenu partnerů ankety Golfista roku. Do jeho publikační činnosti patří mimo jiné „Příručka golfového rozhodčího“ a kapesní publikace pravidel časopisu ForGolf. Je spoluautorem oficiálního překladu Ilustrovaných pravidel R&A (edice 2008) a publikace Craiga Daviese a Vince DiSiai „Golf – Anatomie“ do češtiny.

JonMichael_1032016_02Michael Jon
Komentáře
18.7.CarnoustieThe Open Championship
19.7.NicholasviBarbasol Championship
19.7.Kunětická MMČR juniorů
19.7.Carnoustie147th Open Championship
19.7.Zell am SeZell am See - Kaprun Ope
20.7.Le VaudreuLe Vaudreuil Golf Challe
TOPlist
Square 300 Olomouc 9. 4. 2018