DRFG – left
DRFG – right
DRFG – top

Pravidlová poradna s Michaelem Jonem

Cvičný švih v vodní překážce

A A A

Golfu zdar a tomu semilskému zvlášť!

Při hře ve Španělsku jsem přepálil jamku drivem až přímo na odpaliště jamky následující. Problém je, že hraná jamka byla "ukončena" červenou vodou (nehratelná strž). Diskuze s mými spoluhráči se vinula okolo teorie, kde vlastně končí ona červená voda ( protože kolíky byly účelově napíchané tak, aby nikdo nelezl do té strže - tedy pouze z jedné strany) a zda se při další ráně z odpaliště zpět na green (tedy z nízko střižené plochy) musím chovat jako ve vodě či nikoli. Díky Jarda

Odpověď na dotaz


Jardo dobrý den a díky za Semily!!!.
Abych mohl posoudit danou situaci líp, potřebuji nejaké doplňující dotazy:
- čerevené kolíky byly za greenem hrané jamky?
- odpaliště další jamky bylo za těmito kolíky, tedy ve vodní překážce?
- míč ležel za kolíky nebo před nimi?
Rozhodující totiž není, co je jak sekáno, ale co je jak značeno.

Zatím díky a těším se na upřesnění.




Pokud tento dotaz neobsahuje odpověď toho co jste hledali, zeptejte se sami v poradně!

« Předchozí dotazNásledující dotaz »



« zpět do poradny


Na Vaše dotazy o pravidlech odpovídá Michael Jon, který je rozhodčím s mezinárodní licencí. V roce 2007 složil zkoušky na R&A Referees School v StAndrews, v roce 2014 tento úspěch zopakoval na Tournament Administrators and Referees School tamtéž, když reprezentoval PGAs of Europe.

Je prvním (a zatím jediným) Čechem a rozhodčím z postkomunistické Evropy vůbec, který se dostal do elitního výběru nejvyšší profesionální série. Od roku 2012 pracuje pro Ladies European Tour a je stálým členem Sport Department LET a v prosinci roku 2016 dosáhl počet turnajů LET, na kterých se podílel, čísla 50. Soudcoval třikrát RICOH Women’s British Open, dvakrát Major LPGA – EVIAN Championship a v roce 2015 nechyběla ani největší premiéra při Solheim Cupu, včetně juniorského.
Na bugyně seděl na European Tour 2009, 2010 a 2011 v Čeladné a 2014, 2015 a 2016 na Albatrossu i při European Senior Tour 2008 – 2011 na Casa Serena (zde byl také oficiálním startérem turnaje), na seznamu má i sedm turnajů European Challenge Tour.
Po čtyřech letech, kdy byl členem týmu rozhodčích PGAs of Europe, se v lednu roku 2017 stal turnajovým ředitelem této organizace a premiéru si odbyl při PGA’s of Europe Fourball Championship.
Jako rozhodčí pracoval na turnajích R&A (The Open Local Qualifier), PGA Tour de Espana, Alps Tour a EPD Tour. Devět let byl turnajovým ředitelem a hlavním rozhodčím Czech PGA Tour. V roce 2012 řídil World University Golf Championship (ředitel turnaje a technický delegát International Golf Federation). Od roku 2016 je členem Sport Committee European Disabled Golf Association. V roce 2016 získal Zvláštní cenu partnerů ankety Golfista roku. Do jeho publikační činnosti patří mimo jiné „Příručka golfového rozhodčího“ a kapesní publikace pravidel časopisu ForGolf. Je spoluautorem oficiálního překladu Ilustrovaných pravidel R&A (edice 2008) a publikace Craiga Daviese a Vince DiSiai „Golf – Anatomie“ do češtiny.

JonMichael_1032016_02Michael Jon
Komentáře
TOPlist
Square 300 Šípková 25. 9. – 8. 10. 2017