obarvení leva cast 4. 4. 2018
obarveni prava cast 4. 4. 2018
obarveni top 4. 4. 2018

Pravidlová poradna s Michaelem Jonem

ostrovní jamka - míč ve vodě

A A A

Dobrý den, díky moc za řadu praktických rad.

Zejména pro mě, jako nováčka velmi užitečných. Hráli jsme na Čeladné, ostrovní jamka č.15 Old course. Kamarád zahrál druhou ranou na green, ale míček skončil ve vodě. Ostrov, kromě příchodu, je celý označen červenými kolíky. Kde v takovém případě dropovat?

Díky za odpověď a hodně trpělivosti s námi.
Pavel

Odpověď na dotaz


Pavle díky a nebojte, trpělivost mi nechybí.

Jestli tomu dobře rozumím, tak míček proťal spojnici červených kolíků a skončil tedy v podélné vodní překážce. Pak míč můžeme dropovat v souladu s Pravidlem 26-1. Úleva pro míč ve vodní překážce c, tedy na dvě hole klidně na ostrůvku, prostě jen nesmí být drop blíž jamce. No a pak zůstávají pořád i původní místo, spojnice jamka - místo kde míč hranici překážky proťal jakkoliv daleko dozadu nebo (pouze u podélné vody) můžete dropovat na dvě hole na protilehlém břehu stejně daleko od jamky.

Pavle díky za Váš dotaz!




Citovaná pravidla

Pokud tento dotaz neobsahuje odpověď toho co jste hledali, zeptejte se sami v poradně!

« Předchozí dotazNásledující dotaz »



« zpět do poradny


Na Vaše dotazy o pravidlech odpovídá Michael Jon, který je rozhodčím s mezinárodní licencí. V roce 2007 složil zkoušky na R&A Referees School v StAndrews, v roce 2014 tento úspěch zopakoval na Tournament Administrators and Referees School tamtéž, když reprezentoval PGAs of Europe.

Je prvním (a zatím jediným) Čechem a rozhodčím z postkomunistické Evropy vůbec, který se dostal do elitního výběru nejvyšší profesionální série. Od roku 2012 pracuje pro Ladies European Tour a je stálým členem Sport Department LET a v prosinci roku 2016 dosáhl počet turnajů LET, na kterých se podílel, čísla 50. Soudcoval třikrát RICOH Women’s British Open, dvakrát Major LPGA – EVIAN Championship a v roce 2015 nechyběla ani největší premiéra při Solheim Cupu, včetně juniorského.
Na bugyně seděl na European Tour 2009, 2010 a 2011 v Čeladné a 2014, 2015 a 2016 na Albatrossu i při European Senior Tour 2008 – 2011 na Casa Serena (zde byl také oficiálním startérem turnaje), na seznamu má i sedm turnajů European Challenge Tour.
Po čtyřech letech, kdy byl členem týmu rozhodčích PGAs of Europe, se v lednu roku 2017 stal turnajovým ředitelem této organizace a premiéru si odbyl při PGA’s of Europe Fourball Championship.
Jako rozhodčí pracoval na turnajích R&A (The Open Local Qualifier), PGA Tour de Espana, Alps Tour a EPD Tour. Devět let byl turnajovým ředitelem a hlavním rozhodčím Czech PGA Tour. V roce 2012 řídil World University Golf Championship (ředitel turnaje a technický delegát International Golf Federation). Od roku 2016 je členem Sport Committee European Disabled Golf Association. V roce 2016 získal Zvláštní cenu partnerů ankety Golfista roku. Do jeho publikační činnosti patří mimo jiné „Příručka golfového rozhodčího“ a kapesní publikace pravidel časopisu ForGolf. Je spoluautorem oficiálního překladu Ilustrovaných pravidel R&A (edice 2008) a publikace Craiga Daviese a Vince DiSiai „Golf – Anatomie“ do češtiny.

JonMichael_1032016_02Michael Jon
Komentáře
TOPlist
Square 300 Olomouc 9. 4. 2018