obarvení leva cast 4. 4. 2018
obarveni prava cast 4. 4. 2018
obarveni top 4. 4. 2018

Pravidlová poradna s Michaelem Jonem

Zkažená rána z vodní překážky

A A A

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat na situaci, kterou jsme řešili s přáteli, kdy je míč zahrán do vodní překážky, ale je hratelný. Hráč se jej rozhodne zahrát, nicméně zahraje do té samé vodní překážky - míček poskočí a zaboří se do bláta. V tuto chvíli se podlé mého nesmí vrátit před vodu a dropovat, jelikož už zahrál další ránu, jaký by byl další postup? Osobně si myslím, že musí hrát míč jak leží.

Děkuji za odpověď
Tomáš

Odpověď na dotaz


Tome dobrý den.
Jste pekelně přísný. To by se taky jeden pak mohl v té vodě umlátit nebo prostřílet až k Silvestru a turnaje na rány by nebyl konec...

Pojďme k Pravidlu a. Míč se zastaví v té samé nebo jiné vodní překážce , kde hned v první možnosti hráč může postupovat rovnou podle Pravidla 26-1. Úleva pro míč ve vodní překážce, tedy vzít úlevu od vodní překážky. Zahraji tedy drive do vody, v ní to "zkusím" a zahraju druhou (míč se zaboří hlouběji - zmizí úplně pod vodou po chvilce letu...) a potom bych chtěl ven - podle 26-2a/ii můžu dropovat s jednou trestnou mimo vodu jako kdybych tu druhou ránu ani nezahrál (ale samosebou si ji musím napočítat - jde jen o určení místa, kde budu dropovat) nebo podle 26-2a/iii s jednou trestnou dropnout co nejblíže místu, odkud jsem hrál poslední ránu mimo vodní překážku. V obou případech (drop ve vztahu k místu, kde můj míč naposledy překročil hranici překážky nebo drop v místě, kde jsem zahrál poslední ránu mimo vodní překážku) budu pokračovat čtvrtou ránou

Tome hezkou hru a nebuďte tak přísný na spoluhráče... ;o)




Citovaná pravidla

Pokud tento dotaz neobsahuje odpověď toho co jste hledali, zeptejte se sami v poradně!

« Předchozí dotazNásledující dotaz »



« zpět do poradny


Na Vaše dotazy o pravidlech odpovídá Michael Jon, který je rozhodčím s mezinárodní licencí. V roce 2007 složil zkoušky na R&A Referees School v StAndrews, v roce 2014 tento úspěch zopakoval na Tournament Administrators and Referees School tamtéž, když reprezentoval PGAs of Europe.

Je prvním (a zatím jediným) Čechem a rozhodčím z postkomunistické Evropy vůbec, který se dostal do elitního výběru nejvyšší profesionální série. Od roku 2012 pracuje pro Ladies European Tour a je stálým členem Sport Department LET a v prosinci roku 2016 dosáhl počet turnajů LET, na kterých se podílel, čísla 50. Soudcoval třikrát RICOH Women’s British Open, dvakrát Major LPGA – EVIAN Championship a v roce 2015 nechyběla ani největší premiéra při Solheim Cupu, včetně juniorského.
Na bugyně seděl na European Tour 2009, 2010 a 2011 v Čeladné a 2014, 2015 a 2016 na Albatrossu i při European Senior Tour 2008 – 2011 na Casa Serena (zde byl také oficiálním startérem turnaje), na seznamu má i sedm turnajů European Challenge Tour.
Po čtyřech letech, kdy byl členem týmu rozhodčích PGAs of Europe, se v lednu roku 2017 stal turnajovým ředitelem této organizace a premiéru si odbyl při PGA’s of Europe Fourball Championship.
Jako rozhodčí pracoval na turnajích R&A (The Open Local Qualifier), PGA Tour de Espana, Alps Tour a EPD Tour. Devět let byl turnajovým ředitelem a hlavním rozhodčím Czech PGA Tour. V roce 2012 řídil World University Golf Championship (ředitel turnaje a technický delegát International Golf Federation). Od roku 2016 je členem Sport Committee European Disabled Golf Association. V roce 2016 získal Zvláštní cenu partnerů ankety Golfista roku. Do jeho publikační činnosti patří mimo jiné „Příručka golfového rozhodčího“ a kapesní publikace pravidel časopisu ForGolf. Je spoluautorem oficiálního překladu Ilustrovaných pravidel R&A (edice 2008) a publikace Craiga Daviese a Vince DiSiai „Golf – Anatomie“ do češtiny.

JonMichael_1032016_02Michael Jon
Komentáře
18.7.CarnoustieThe Open Championship
19.7.NicholasviBarbasol Championship
19.7.Kunětická MMČR juniorů
19.7.Carnoustie147th Open Championship
19.7.Zell am SeZell am See - Kaprun Ope
20.7.Le VaudreuLe Vaudreuil Golf Challe
TOPlist
Square 300 Olomouc 9. 4. 2018