obarvení leva cast 4. 4. 2018
obarveni prava cast 4. 4. 2018
obarveni top 4. 4. 2018

Pravidlová poradna s Michaelem Jonem

Vodni prekazka

A A A

Dobry den, pane Jone.
Pravidelne ctu vasi poradnu, je pro me velmi prinosna.

Nedavno jsme resili tuto situaci. Jamka byla umistena za zlutou vodou, hrac prestrelil vodu i green. Druhou ranou hral zpet na green, ale minul jamku a mic skoncil ve zlute vode. Hrac se rozhodl dropovat v miste, kde mic prekrocil hranici vodni prekazky. Vzhledem k tomu, ze toto misto bylo bliz jamce, nez vlastni hranice prekazky, domnivam se, ze tento postup nebyl spravny. Mam zato, ze dropovat mel hrac az na protilehlem brehu vody, tedy za vodou smerem od jamky. Mam pravdu?

Predem Vam dekuji za odpoved.
Petr.

Odpověď na dotaz


Dobrý den Petře
Ano, máte naprostou pravdu. Pokud se hráč rozhodl postupovat podle Pravidla 26-1. Úleva pro míč ve vodní překážce, pak neměl jinou možnost, než jít na původní místo nebo na spojnici jamka - místo, kde míč naposledy proťal hranici - jakkoliv daleko za vodní překážku, takže ji bude muset znovu překonávat.
Řešení, které zvolil, lze použít jen u "červené vody", tedy u podélné vodní překážky.

Petře díky a doufám, že Vám i tentokrát Poradna pomohla.




Citovaná pravidla

Pokud tento dotaz neobsahuje odpověď toho co jste hledali, zeptejte se sami v poradně!

« Předchozí dotazNásledující dotaz »



« zpět do poradny


Na Vaše dotazy o pravidlech odpovídá Michael Jon, který je rozhodčím s mezinárodní licencí. V roce 2007 složil zkoušky na R&A Referees School v StAndrews, v roce 2014 tento úspěch zopakoval na Tournament Administrators and Referees School tamtéž, když reprezentoval PGAs of Europe.

Je prvním (a zatím jediným) Čechem a rozhodčím z postkomunistické Evropy vůbec, který se dostal do elitního výběru nejvyšší profesionální série. Od roku 2012 pracuje pro Ladies European Tour a je stálým členem Sport Department LET a v prosinci roku 2016 dosáhl počet turnajů LET, na kterých se podílel, čísla 50. Soudcoval třikrát RICOH Women’s British Open, dvakrát Major LPGA – EVIAN Championship a v roce 2015 nechyběla ani největší premiéra při Solheim Cupu, včetně juniorského.
Na bugyně seděl na European Tour 2009, 2010 a 2011 v Čeladné a 2014, 2015 a 2016 na Albatrossu i při European Senior Tour 2008 – 2011 na Casa Serena (zde byl také oficiálním startérem turnaje), na seznamu má i sedm turnajů European Challenge Tour.
Po čtyřech letech, kdy byl členem týmu rozhodčích PGAs of Europe, se v lednu roku 2017 stal turnajovým ředitelem této organizace a premiéru si odbyl při PGA’s of Europe Fourball Championship.
Jako rozhodčí pracoval na turnajích R&A (The Open Local Qualifier), PGA Tour de Espana, Alps Tour a EPD Tour. Devět let byl turnajovým ředitelem a hlavním rozhodčím Czech PGA Tour. V roce 2012 řídil World University Golf Championship (ředitel turnaje a technický delegát International Golf Federation). Od roku 2016 je členem Sport Committee European Disabled Golf Association. V roce 2016 získal Zvláštní cenu partnerů ankety Golfista roku. Do jeho publikační činnosti patří mimo jiné „Příručka golfového rozhodčího“ a kapesní publikace pravidel časopisu ForGolf. Je spoluautorem oficiálního překladu Ilustrovaných pravidel R&A (edice 2008) a publikace Craiga Daviese a Vince DiSiai „Golf – Anatomie“ do češtiny.

JonMichael_1032016_02Michael Jon
Komentáře
25.4.HaugschlagHaugshclag NÖ Open
26.4.Avondale, Zurich Classic of New Or
26.4.ČínaVolvo China Open
3.5.Charlotte,Wells Fargo Championship
3.5.The ColonyVolunteers of America LP
5.5.St Albans,GolfSixes
TOPlist
Square 300 Olomouc 9. 4. 2018