DRFG – left
DRFG – right
DRFG – top

Pravidlová poradna s Michaelem Jonem

Este raz tie elektricke droty

A A A

Dobry den,
specialne dakujem za Vasu snahu pri tejto otazke!

Len ci som tomu porozumel spravne. Ak hraci na teecku po odpale si boli isti, alebo prakticky isti, ze odpal trafil droty, tak dalsia rana z teecka beztrestne uvadza do hry novu loptu. Potom je irelevantny fakt, ze neskor zistia, ze povodna lopta nemohla trafit droty, lebo lezi 100m pred nimi, a droty su uplne mimo dostrel.

Ak vsak na teecku by spoluhrac len povedal, ze "myslim, ze si trafil droty, daj si novu loptu" (cize de facto tam nebola vedomost o zasahu drotov alebo prakticky istota), hrac ho posluchne a potom najdu prvu loptu 100m pred drotmi a spoluhrac povie, ze jemu sa to asi tak zdalo a nikto to nerozporoval, tak v tom pripade sa druha lopta berie ako nova lopta v hre tretou ranou. A je chybou hraca, ze ked to sam nevidel, tak spoluhraca neprinutil k jasnejsiemu stanovisku hned po odpale.

Spravne?
Peto

Odpověď na dotaz


Peťo dobrý den.
První odstavec správně, druhý nikoliv.

Pokud spoluhráč řekne "myslím, že jsi trefil dráty" a já pak vezmu míč a jdu hned opakovat ránu, pak jsem uvedl beztrestně v souladu s místním pravidlem do hry nový míč a vše ostatní je irelevantní. Naplnil jsem literu pravidel (byť místních) a argumentace "no jo ale já jenom myslel..." nikoho nezajímá.

Tak bacha na dráty! A hezkou hru.




Pokud tento dotaz neobsahuje odpověď toho co jste hledali, zeptejte se sami v poradně!

« Předchozí dotazNásledující dotaz »



« zpět do poradny


Na Vaše dotazy o pravidlech odpovídá Michael Jon, který je rozhodčím s mezinárodní licencí. V roce 2007 složil zkoušky na R&A Referees School v StAndrews, v roce 2014 tento úspěch zopakoval na Tournament Administrators and Referees School tamtéž, když reprezentoval PGAs of Europe.

Je prvním (a zatím jediným) Čechem a rozhodčím z postkomunistické Evropy vůbec, který se dostal do elitního výběru nejvyšší profesionální série. Od roku 2012 pracuje pro Ladies European Tour a je stálým členem Sport Department LET a v prosinci roku 2016 dosáhl počet turnajů LET, na kterých se podílel, čísla 50. Soudcoval třikrát RICOH Women’s British Open, dvakrát Major LPGA – EVIAN Championship a v roce 2015 nechyběla ani největší premiéra při Solheim Cupu, včetně juniorského.
Na bugyně seděl na European Tour 2009, 2010 a 2011 v Čeladné a 2014, 2015 a 2016 na Albatrossu i při European Senior Tour 2008 – 2011 na Casa Serena (zde byl také oficiálním startérem turnaje), na seznamu má i sedm turnajů European Challenge Tour.
Po čtyřech letech, kdy byl členem týmu rozhodčích PGAs of Europe, se v lednu roku 2017 stal turnajovým ředitelem této organizace a premiéru si odbyl při PGA’s of Europe Fourball Championship.
Jako rozhodčí pracoval na turnajích R&A (The Open Local Qualifier), PGA Tour de Espana, Alps Tour a EPD Tour. Devět let byl turnajovým ředitelem a hlavním rozhodčím Czech PGA Tour. V roce 2012 řídil World University Golf Championship (ředitel turnaje a technický delegát International Golf Federation). Od roku 2016 je členem Sport Committee European Disabled Golf Association. V roce 2016 získal Zvláštní cenu partnerů ankety Golfista roku. Do jeho publikační činnosti patří mimo jiné „Příručka golfového rozhodčího“ a kapesní publikace pravidel časopisu ForGolf. Je spoluautorem oficiálního překladu Ilustrovaných pravidel R&A (edice 2008) a publikace Craiga Daviese a Vince DiSiai „Golf – Anatomie“ do češtiny.

JonMichael_1032016_02Michael Jon
Komentáře
TOPlist
Square 300 Šípková 25. 9. – 8. 10. 2017