obarvení leva cast 4. 4. 2018
obarveni prava cast 4. 4. 2018
obarveni top 4. 4. 2018

Pravidlová poradna s Michaelem Jonem

Provize kdyz puvodni mic je v jamce

A A A

Dobry den,
Mam opět dotaz ohledně provize. Sice se mi to nestalo, ale chybelo k tomu jen kousek, tak se zeptam. Co kdyby :)

Kdysi jsem nekde cetl, ze jakmile je micek v jamce je jamka dohrana, ale ...

Na Kaskade je jamka kdy se po povedem drivu dohrava cca 40 metru do kopce a na green neni videt. Za greenem je mez nahoru a dale tezkej raf. Zahral jsem prihru, a protoze jsem byl presvedcen ze jsem tezce pretahl a nenajdu to, zahral jsem provizi. Prisel jsem na green a provize na greenu, ale prvni mic, se odrazil z meze zpet a lezel kousek od jamky, takze OK pokracuji prvnim micem a mam birdie (je to 4 par). Jenze co kdybych ten proviz v teto situaci dal do jamky. Pokud je dohrano tak to znamena 2 rana nepovedena, 3 trestna, 4 provize do jamky takze par.
Ale on tam lezi kousek od Jamky ten prvni s realnou nadeji na birdie.

Co s tim?
Dekuji Radek Kala

Odpověď na dotaz


Radku dobrý večer.
Můžete být v klidu - pokud byste přišel na green a tam byl Váš původní míč, pak jste původní míč našel a identifikoval do pěti minut a tím pádem byste si provizi z jamky jenom strčil do kapsy, protože v takovém případě musíte pokračovat ve hře původním míčem. Jamka je dohraná, když je původní míč v jamce a nemůže být dohraná provizí, když původní míč je ještě pořád ve hře...

Snad Vás tahle odpověď potěšila!




Pokud tento dotaz neobsahuje odpověď toho co jste hledali, zeptejte se sami v poradně!

« Předchozí dotazNásledující dotaz »



« zpět do poradny


Na Vaše dotazy o pravidlech odpovídá Michael Jon, který je rozhodčím s mezinárodní licencí. V roce 2007 složil zkoušky na R&A Referees School v StAndrews, v roce 2014 tento úspěch zopakoval na Tournament Administrators and Referees School tamtéž, když reprezentoval PGAs of Europe.

Je prvním (a zatím jediným) Čechem a rozhodčím z postkomunistické Evropy vůbec, který se dostal do elitního výběru nejvyšší profesionální série. Od roku 2012 pracuje pro Ladies European Tour a je stálým členem Sport Department LET a v prosinci roku 2016 dosáhl počet turnajů LET, na kterých se podílel, čísla 50. Soudcoval třikrát RICOH Women’s British Open, dvakrát Major LPGA – EVIAN Championship a v roce 2015 nechyběla ani největší premiéra při Solheim Cupu, včetně juniorského.
Na bugyně seděl na European Tour 2009, 2010 a 2011 v Čeladné a 2014, 2015 a 2016 na Albatrossu i při European Senior Tour 2008 – 2011 na Casa Serena (zde byl také oficiálním startérem turnaje), na seznamu má i sedm turnajů European Challenge Tour.
Po čtyřech letech, kdy byl členem týmu rozhodčích PGAs of Europe, se v lednu roku 2017 stal turnajovým ředitelem této organizace a premiéru si odbyl při PGA’s of Europe Fourball Championship.
Jako rozhodčí pracoval na turnajích R&A (The Open Local Qualifier), PGA Tour de Espana, Alps Tour a EPD Tour. Devět let byl turnajovým ředitelem a hlavním rozhodčím Czech PGA Tour. V roce 2012 řídil World University Golf Championship (ředitel turnaje a technický delegát International Golf Federation). Od roku 2016 je členem Sport Committee European Disabled Golf Association. V roce 2016 získal Zvláštní cenu partnerů ankety Golfista roku. Do jeho publikační činnosti patří mimo jiné „Příručka golfového rozhodčího“ a kapesní publikace pravidel časopisu ForGolf. Je spoluautorem oficiálního překladu Ilustrovaných pravidel R&A (edice 2008) a publikace Craiga Daviese a Vince DiSiai „Golf – Anatomie“ do češtiny.

JonMichael_1032016_02Michael Jon
Komentáře
18.7.CarnoustieThe Open Championship
19.7.NicholasviBarbasol Championship
19.7.Kunětická MMČR juniorů
19.7.Carnoustie147th Open Championship
19.7.Zell am SeZell am See - Kaprun Ope
20.7.Le VaudreuLe Vaudreuil Golf Challe
TOPlist
Square 300 Olomouc 9. 4. 2018