DRFG – left
DRFG – right
DRFG – top

Pravidlová poradna s Michaelem Jonem

Cheater II

A A A

dobré poledne Michaeli,

dovolím se vrátit k minulé odpovědi \"Pokud by se tohle přihodilo ve hře na rány bez napravení před odehráním z následujícího odpaliště byl okamžitě DQ z turnaje.\" Mohl bych požádat o rozepsání nad postupem? Popř kterým pravidlem se řídit?
Uvedu konkrétní případ: znám jednoho hráče který si s hlášením správného výsledku těžkou hlavu nedělá, na dalším turnaji ho do flajtu dostanu já a přes mě rozhodně neprojde. No jo, ale co když mi řekne že zbývá ještě hodně jamek do konce a pak po dohrání osmnáctky to u stolu (na můj nátlak) opraví na správné čísla. Tak vlastně nebude DQ :( Zvlášť když hrajeme stableford. Nikdy jsem to nepotřeboval vědět jak postupovat při DQ ale zajímá mě to:)

děkuji za odpověď.
Robert

Odpověď na dotaz


Roberte dobrý den.

Z dotazu jsem pochopil, že Vám jde spíš jak správně řešit tak citlivou věc, jako je DQ... Prostě to nechte na rozhodčím a Soutěžním výboru. Hráč spoluhráče jen těžko diskvalifikuje. Jen v této souvislosti upozorním na jedno Rozhodnutí. Pokud bych jako hráč věděl, že spoluhráč hlásí nesmysly, psal bych mu je do karty a pak bych prokázal, že na některé jamce hrál víc a já mu výsledek podepsal, byl bych podle Decision 6-6a/5 diskvalifikován pro vážné porušení etikety...

Snad to takhle bude Roberte stačit.




Pokud tento dotaz neobsahuje odpověď toho co jste hledali, zeptejte se sami v poradně!

« Předchozí dotazNásledující dotaz »



« zpět do poradny


Na Vaše dotazy o pravidlech odpovídá Michael Jon, který je rozhodčím s mezinárodní licencí. V roce 2007 složil zkoušky na R&A Referees School v StAndrews, v roce 2014 tento úspěch zopakoval na Tournament Administrators and Referees School tamtéž, když reprezentoval PGAs of Europe.

Je prvním (a zatím jediným) Čechem a rozhodčím z postkomunistické Evropy vůbec, který se dostal do elitního výběru nejvyšší profesionální série. Od roku 2012 pracuje pro Ladies European Tour a je stálým členem Sport Department LET a v prosinci roku 2016 dosáhl počet turnajů LET, na kterých se podílel, čísla 50. Soudcoval třikrát RICOH Women’s British Open, dvakrát Major LPGA – EVIAN Championship a v roce 2015 nechyběla ani největší premiéra při Solheim Cupu, včetně juniorského.
Na bugyně seděl na European Tour 2009, 2010 a 2011 v Čeladné a 2014, 2015 a 2016 na Albatrossu i při European Senior Tour 2008 – 2011 na Casa Serena (zde byl také oficiálním startérem turnaje), na seznamu má i sedm turnajů European Challenge Tour.
Po čtyřech letech, kdy byl členem týmu rozhodčích PGAs of Europe, se v lednu roku 2017 stal turnajovým ředitelem této organizace a premiéru si odbyl při PGA’s of Europe Fourball Championship.
Jako rozhodčí pracoval na turnajích R&A (The Open Local Qualifier), PGA Tour de Espana, Alps Tour a EPD Tour. Devět let byl turnajovým ředitelem a hlavním rozhodčím Czech PGA Tour. V roce 2012 řídil World University Golf Championship (ředitel turnaje a technický delegát International Golf Federation). Od roku 2016 je členem Sport Committee European Disabled Golf Association. V roce 2016 získal Zvláštní cenu partnerů ankety Golfista roku. Do jeho publikační činnosti patří mimo jiné „Příručka golfového rozhodčího“ a kapesní publikace pravidel časopisu ForGolf. Je spoluautorem oficiálního překladu Ilustrovaných pravidel R&A (edice 2008) a publikace Craiga Daviese a Vince DiSiai „Golf – Anatomie“ do češtiny.

JonMichael_1032016_02Michael Jon
Komentáře
TOPlist
Square 300 Šípková 25. 9. – 8. 10. 2017