obarvení leva cast 4. 4. 2018
obarveni prava cast 4. 4. 2018
obarveni top 4. 4. 2018

Pravidlová poradna s Michaelem Jonem

Texas scramble

A A A



Dobry den,

chcem sa opytat na pravidlo dropovania/nahradzovania pozicie lopty v Texas scramble.

Hraci A/B zahraju loptu z tycka. Po uderoch sa rozhodnu, ze hrac A lezi v lepsej pozicii. Oznacia poziciu lopty (tyckom, prip. markovatkom na greene).

Hrac A (alebo B) odohra loptu ako lezi, hrac B moze dropnut/umiestnit loptu do vzdialenosti jednej palice (nie blizsie k jamke), co znamena, ze si v podstate moze \'vylepsit\' poziciu v pripade, ze napr. povodna lopta lezala pod stromcekom a vzdialenost jednej palice je uz mimo stromceka alebo sa druha lopta umiestnuje/dropuje co najblizsie od povodnej pozicie prvej lopty.

Otazky:
1. Je vzdialenost jednej palice spravna aj pre pripad, ze dojde k vylepseniu pozicie pre 2. hraca (vid popis vyssie)

2. Na greene sa lopta umiestnuje, ako je to mimo greenu (farway, pripadne pieskova prekazka) - lopta sa dropuje alebo umiestnuje?

Viem, ze tento turnaj je urceny skor pre zabavu (kedze HCP sa neupravuje), ale chcel by som si to ujasnit.

Dakujem
S pozdravom
Robert

Odpověď na dotaz




Dobrý den Roberte

Jednoduchá odpověď na Váš dotaz zní takto. Pravidla Texas Scramble neřeší. To musí vždy udělat organizátor, který tento formát zvolí. Například na Pilsner Urquell Czech PGA Tour jsme zvolili cestu nejlepší zábavy - míč se vždy a všude (i v překážkách) umisťuje, hráči si volí pořadí, ve kterém budou hrát a míč se umisťuje co nejblíže původní pozici ne blíž jamce.

Tak si všichni můžou všechno parádně užít! Hezkou hru i Vám!


Pokud tento dotaz neobsahuje odpověď toho co jste hledali, zeptejte se sami v poradně!

« Předchozí dotazNásledující dotaz »



« zpět do poradny


Na Vaše dotazy o pravidlech odpovídá Michael Jon, který je rozhodčím s mezinárodní licencí. V roce 2007 složil zkoušky na R&A Referees School v StAndrews, v roce 2014 tento úspěch zopakoval na Tournament Administrators and Referees School tamtéž, když reprezentoval PGAs of Europe.

Je prvním (a zatím jediným) Čechem a rozhodčím z postkomunistické Evropy vůbec, který se dostal do elitního výběru nejvyšší profesionální série. Od roku 2012 pracuje pro Ladies European Tour a je stálým členem Sport Department LET a v prosinci roku 2016 dosáhl počet turnajů LET, na kterých se podílel, čísla 50. Soudcoval třikrát RICOH Women’s British Open, dvakrát Major LPGA – EVIAN Championship a v roce 2015 nechyběla ani největší premiéra při Solheim Cupu, včetně juniorského.
Na bugyně seděl na European Tour 2009, 2010 a 2011 v Čeladné a 2014, 2015 a 2016 na Albatrossu i při European Senior Tour 2008 – 2011 na Casa Serena (zde byl také oficiálním startérem turnaje), na seznamu má i sedm turnajů European Challenge Tour.
Po čtyřech letech, kdy byl členem týmu rozhodčích PGAs of Europe, se v lednu roku 2017 stal turnajovým ředitelem této organizace a premiéru si odbyl při PGA’s of Europe Fourball Championship.
Jako rozhodčí pracoval na turnajích R&A (The Open Local Qualifier), PGA Tour de Espana, Alps Tour a EPD Tour. Devět let byl turnajovým ředitelem a hlavním rozhodčím Czech PGA Tour. V roce 2012 řídil World University Golf Championship (ředitel turnaje a technický delegát International Golf Federation). Od roku 2016 je členem Sport Committee European Disabled Golf Association. V roce 2016 získal Zvláštní cenu partnerů ankety Golfista roku. Do jeho publikační činnosti patří mimo jiné „Příručka golfového rozhodčího“ a kapesní publikace pravidel časopisu ForGolf. Je spoluautorem oficiálního překladu Ilustrovaných pravidel R&A (edice 2008) a publikace Craiga Daviese a Vince DiSiai „Golf – Anatomie“ do češtiny.

JonMichael_1032016_02Michael Jon
Komentáře
TOPlist
Square 300 Olomouc 9. 4. 2018