Golf Geum obarvení  nové levé 6.12.2018
Golf Geum obarvení od 6. 12. 2018 pravá část
Golf Geum obarvení od 6. 12. 2018 horní část

Pravidlová poradna s Michaelem Jonem

Neúmyslné pohnutí markovátkem

A A A

Dobrý den, pane Jone
Svoji velkou spokojenost s úrovní této poradny jsem již několikrát vyjádřil, tak se nebudu opakovat.

Na turnaji se mně stala nestandardní situace, kdy mě spoluhráč požádal, abych trochu "zamáčkl" markovátko na grýnu před jeho patem (ptal sem se před tím, zda nemám markovátko přesunout).

Použil jsem pro jemné "zamáčknutí" markovátka spodní stranu patru, avšak neuvědomil jsme si, že mám magnetické markovátko, to se "přichytilo" na spodní stranu patru a markovátkem jsem tudíž nechtěně pohnul.

Umístil jsem markovátko na původní místo (dbal jsem na to, aby určitě nebylo blíže jamce), spoluhráči nic nenamítali, tak se hrálo dál.

Informujte prosím zda došlo k porušení pravidel.

Předem Vám děkuji za odpověď a jsem s přátelským pozdravem
Vlastimil

Odpověď na dotaz



Dobrý den Vlastimile!

Doufám, že vám Poradna i dneska přinese to, co od ní čekáte...

Rozhodnutí 20-1/6 řeší přesně tento případ a jasně odpovídá, že k porušení Pravidel golfu nedošlo. Také váš další postup je naprosto v souladu se všemi Pravidly. Takže - beztrestně!

Hezkou hru a díky za dotaz!




Pokud tento dotaz neobsahuje odpověď toho co jste hledali, zeptejte se sami v poradně!

« Předchozí dotazNásledující dotaz »



« zpět do poradny


Na Vaše dotazy o pravidlech odpovídá Michael Jon, který je rozhodčím s mezinárodní licencí. V roce 2007 složil zkoušky na R&A Referees School v StAndrews, v roce 2014 tento úspěch zopakoval na Tournament Administrators and Referees School tamtéž, když reprezentoval PGAs of Europe.

Je prvním (a zatím jediným) Čechem a rozhodčím z postkomunistické Evropy vůbec, který se dostal do elitního výběru nejvyšší profesionální série. Od roku 2012 pracuje pro Ladies European Tour a je stálým členem Sport Department LET a v prosinci roku 2016 dosáhl počet turnajů LET, na kterých se podílel, čísla 50. Soudcoval třikrát RICOH Women’s British Open, dvakrát Major LPGA – EVIAN Championship a v roce 2015 nechyběla ani největší premiéra při Solheim Cupu, včetně juniorského.
Na bugyně seděl na European Tour 2009, 2010 a 2011 v Čeladné a 2014, 2015 a 2016 na Albatrossu i při European Senior Tour 2008 – 2011 na Casa Serena (zde byl také oficiálním startérem turnaje), na seznamu má i sedm turnajů European Challenge Tour.
Po čtyřech letech, kdy byl členem týmu rozhodčích PGAs of Europe, se v lednu roku 2017 stal turnajovým ředitelem této organizace a premiéru si odbyl při PGA’s of Europe Fourball Championship.
Jako rozhodčí pracoval na turnajích R&A (The Open Local Qualifier), PGA Tour de Espana, Alps Tour a EPD Tour. Devět let byl turnajovým ředitelem a hlavním rozhodčím Czech PGA Tour. V roce 2012 řídil World University Golf Championship (ředitel turnaje a technický delegát International Golf Federation). Od roku 2016 je členem Sport Committee European Disabled Golf Association. V roce 2016 získal Zvláštní cenu partnerů ankety Golfista roku. Do jeho publikační činnosti patří mimo jiné „Příručka golfového rozhodčího“ a kapesní publikace pravidel časopisu ForGolf. Je spoluautorem oficiálního překladu Ilustrovaných pravidel R&A (edice 2008) a publikace Craiga Daviese a Vince DiSiai „Golf – Anatomie“ do češtiny.

JonMichael_1032016_02Michael Jon
Komentáře
TOPlist
Square 300 Šípková od 8. 10. 2018