Mladé Buky obarvení od 20. 8. 2018
obarvení Mladé Buky od 20. 8. 2018 pravá
obarvení Mladé Buky top od 20. 8. 2018

Pravidlová poradna s Michaelem Jonem

Markovanie

A A A

Dobry den, najskor Vam chcem podakovat za fantasticku poradnu. Toti je najlepsi sposob ako sa o pravidlach co najlepsie poucit. Velka vdaka.

Mam dva dotazky.

1. Zahram na green, kusok za vlajku. Spoluhrac ide chippovat, rovnaky smer, ale ja neomarkujem, aby som pripadne pomohol mojou loptou. Je to porusenie pravidiel?

2.Uz ste to tu myslim riesili, ale overim si to. Zajram z ticka, katastrofalna rana, par metrov predo mnou, asi by som ju nasiel. Otiickujem znova a zahram s trestnou dalsi uder. Odchadzam, najdem svoju prvu, ale neriesim, len ju zdvihnem a idem hrat z ferveje 4. uder.
Je to v poriadku.

Dakujem za odpoved a este raz za kopu dobrych rad
Pekny den

Patrik M.

Odpověď na dotaz



Dobrý den Patriku.

Na úvod se patří připomenout, že díky za Poradnu směřuje v první řadě k Ivanu Paggiovi, který ji před osmi lety a třemi měsíci na golf.cz nastartoval. A jsme oba vždycky rádi, když se nám tímhle způsobem potvrdí, že funguje a má smysl.

1. Pokud svůj míček necháte jen tak ležet a nikdo nic nekomentuje ani nevyžaduje, pak rozhodně je všechno ok. Ovšem;
Jestliže spoluhráč přímo požádá, abyste tam míč nechal protože mu to pomáhá v hraní další rány, nebo mu to přímo nabídnete a upozorníte ho na to, že je to právě za účelem pomoci a on s tím bude souhlasit, pak jste ve hře na rány (včetně stablefordu) oba DQ podle Pravidla 22-1.

2. Tady je to naprosto správně. Uvedl jste do hry nový míč se ztrátou rány a vzdálenosti, tím pádem ten první je podle definice ztracen a už s ním nemůžete ve hře pokračovat. Jako další hrajete čtvrtou ránu.

Díky za vaše dotazy Patriku a i vám se omlouvám za prodlevu! Hezkou hru!





Pokud tento dotaz neobsahuje odpověď toho co jste hledali, zeptejte se sami v poradně!

« Předchozí dotazNásledující dotaz »



« zpět do poradny


Na Vaše dotazy o pravidlech odpovídá Michael Jon, který je rozhodčím s mezinárodní licencí. V roce 2007 složil zkoušky na R&A Referees School v StAndrews, v roce 2014 tento úspěch zopakoval na Tournament Administrators and Referees School tamtéž, když reprezentoval PGAs of Europe.

Je prvním (a zatím jediným) Čechem a rozhodčím z postkomunistické Evropy vůbec, který se dostal do elitního výběru nejvyšší profesionální série. Od roku 2012 pracuje pro Ladies European Tour a je stálým členem Sport Department LET a v prosinci roku 2016 dosáhl počet turnajů LET, na kterých se podílel, čísla 50. Soudcoval třikrát RICOH Women’s British Open, dvakrát Major LPGA – EVIAN Championship a v roce 2015 nechyběla ani největší premiéra při Solheim Cupu, včetně juniorského.
Na bugyně seděl na European Tour 2009, 2010 a 2011 v Čeladné a 2014, 2015 a 2016 na Albatrossu i při European Senior Tour 2008 – 2011 na Casa Serena (zde byl také oficiálním startérem turnaje), na seznamu má i sedm turnajů European Challenge Tour.
Po čtyřech letech, kdy byl členem týmu rozhodčích PGAs of Europe, se v lednu roku 2017 stal turnajovým ředitelem této organizace a premiéru si odbyl při PGA’s of Europe Fourball Championship.
Jako rozhodčí pracoval na turnajích R&A (The Open Local Qualifier), PGA Tour de Espana, Alps Tour a EPD Tour. Devět let byl turnajovým ředitelem a hlavním rozhodčím Czech PGA Tour. V roce 2012 řídil World University Golf Championship (ředitel turnaje a technický delegát International Golf Federation). Od roku 2016 je členem Sport Committee European Disabled Golf Association. V roce 2016 získal Zvláštní cenu partnerů ankety Golfista roku. Do jeho publikační činnosti patří mimo jiné „Příručka golfového rozhodčího“ a kapesní publikace pravidel časopisu ForGolf. Je spoluautorem oficiálního překladu Ilustrovaných pravidel R&A (edice 2008) a publikace Craiga Daviese a Vince DiSiai „Golf – Anatomie“ do češtiny.

JonMichael_1032016_02Michael Jon
Komentáře
25.10.Shanghai, WGC - HSBC Champions
25.10.New TaipeiSwinging Skirts LPGA Tai
25.10.Al KhaimahRas Al Khaimah, 2017 Gol
1.11.Antalya, TTurkis Airlines Open
1.11.Muscat,OmaNBO Golf Classic Grand F
2.11.Shiga, JapTOTO Japan Classic
TOPlist
Square 300 Šípková od 8. 10. 2018