DRFG – left
DRFG – right
DRFG – top

Pravidlová poradna s Michaelem Jonem

Použití týčka

A A A

Dobrý den pane Jone.
Doufám, že mi odpustíte, jako několikaměsíčnímu začátečníkovi, můj primitivní dotaz. Při autu a hře provizorní rány z odpaliště, nebo zasažení vodní překážky první ranou a použití hry z odpaliště, mohu použít týčka? Předpokládám, že na rozdíl od hry z ferveje nemusím dropovat.

Děkuji.
Pavel

Odpověď na dotaz



Dobrý den Pavle!

Vůbec se nemáte za co omlouvat! Babičky, dědové i rodiče mi vždycky říkali "Když něco nevím, tak se zeptám", a hlavně od toho tady Poradna je, aby se dotazům věnovala. A znovu říkám, že každý dotaz je pro mne opakováním, což - jak všichni víme - je matka moudrosti (no tak k tomu mám ještě daleko...)

Pavle ano. pokud hráč bude opakovat ránu z původního místa a tím je odpaliště hrané jamky, pak smí kdekoliv na odpališti míč znovu natýčkovat. Kdekoliv zdůrazňuji, protože už jsem dostal otázku, jestli to musí nebo nemusí být přesně to místo, odkud byla poslední rána hrána. Nemusí to být přesně to samé místo, kdekoliv na odpališti se může natýčkovat.

Díky za Váš dotaz Pavle a pokud ještě vyrážíte do hry tak hezkou hru!




Pokud tento dotaz neobsahuje odpověď toho co jste hledali, zeptejte se sami v poradně!

« Předchozí dotazNásledující dotaz »



« zpět do poradny


Na Vaše dotazy o pravidlech odpovídá Michael Jon, který je rozhodčím s mezinárodní licencí. V roce 2007 složil zkoušky na R&A Referees School v StAndrews, v roce 2014 tento úspěch zopakoval na Tournament Administrators and Referees School tamtéž, když reprezentoval PGAs of Europe.

Je prvním (a zatím jediným) Čechem a rozhodčím z postkomunistické Evropy vůbec, který se dostal do elitního výběru nejvyšší profesionální série. Od roku 2012 pracuje pro Ladies European Tour a je stálým členem Sport Department LET a v prosinci roku 2016 dosáhl počet turnajů LET, na kterých se podílel, čísla 50. Soudcoval třikrát RICOH Women’s British Open, dvakrát Major LPGA – EVIAN Championship a v roce 2015 nechyběla ani největší premiéra při Solheim Cupu, včetně juniorského.
Na bugyně seděl na European Tour 2009, 2010 a 2011 v Čeladné a 2014, 2015 a 2016 na Albatrossu i při European Senior Tour 2008 – 2011 na Casa Serena (zde byl také oficiálním startérem turnaje), na seznamu má i sedm turnajů European Challenge Tour.
Po čtyřech letech, kdy byl členem týmu rozhodčích PGAs of Europe, se v lednu roku 2017 stal turnajovým ředitelem této organizace a premiéru si odbyl při PGA’s of Europe Fourball Championship.
Jako rozhodčí pracoval na turnajích R&A (The Open Local Qualifier), PGA Tour de Espana, Alps Tour a EPD Tour. Devět let byl turnajovým ředitelem a hlavním rozhodčím Czech PGA Tour. V roce 2012 řídil World University Golf Championship (ředitel turnaje a technický delegát International Golf Federation). Od roku 2016 je členem Sport Committee European Disabled Golf Association. V roce 2016 získal Zvláštní cenu partnerů ankety Golfista roku. Do jeho publikační činnosti patří mimo jiné „Příručka golfového rozhodčího“ a kapesní publikace pravidel časopisu ForGolf. Je spoluautorem oficiálního překladu Ilustrovaných pravidel R&A (edice 2008) a publikace Craiga Daviese a Vince DiSiai „Golf – Anatomie“ do češtiny.

JonMichael_1032016_02Michael Jon
Komentáře
TOPlist
Square 300 Šípková 25. 9. – 8. 10. 2017