obarvení leva cast 4. 4. 2018
obarveni prava cast 4. 4. 2018
obarveni top 4. 4. 2018

Pravidlová poradna s Michaelem Jonem

Dropovaný míč se zastaví, po chvíli ujede do outu

A A A

U dropování si potřebuji vyjasnit ještě jednu situaci, protože si dovedu představit horkou krev, kterou by mohla vyvolat:

Hráč odehraje 1. ránu z odpaliště, míč skončí v poli např. na myší cestě. Beztrestně dropuje, míč se zastaví v souladu s Pravidly. Po chvíli se (poryvem větru) rozjede a skončí v outu.

Postup je podle pravidla 27-1. To tedy, lidově řečeno, znamená, že hráč svou 1. ránu beztrestným dropováním protáhl až do outu a vrací se s jednou trestnou zpět na odpaliště a NESMÍ znovu dropovat. Chápu to správně?

Díky.
Zdraví Honza Čejka
P.S.: Nezbývá než doufat, že k úhoně nepřijdou ani myši ani rozhodčí. :)

Odpověď na dotaz



Na tuhle příšernou situaci pamatují Rozhodnutí Honzo.

Konkrétně je to Rozhodnutí 20-2c/3.5, které říká, že pokud se míč po dropu zastavil a pak znovu rozjel a skončil v autu, pak je skutečně v autu a hráč musí hrát se ztrátou vzdálenosti a s trestem jedné rány z původního místa. Takže tady ve Vámi popsané situaci hráč půjde na třetí na odpaliště. A opět musím zvýraznit, že jste si sám velice správně odpověděl.

K tomu Vašemu PS: ano... :)))))))

Díky za další prima dotaz a hezkou hru!




Pokud tento dotaz neobsahuje odpověď toho co jste hledali, zeptejte se sami v poradně!

« Předchozí dotazNásledující dotaz »



« zpět do poradny


Na Vaše dotazy o pravidlech odpovídá Michael Jon, který je rozhodčím s mezinárodní licencí. V roce 2007 složil zkoušky na R&A Referees School v StAndrews, v roce 2014 tento úspěch zopakoval na Tournament Administrators and Referees School tamtéž, když reprezentoval PGAs of Europe.

Je prvním (a zatím jediným) Čechem a rozhodčím z postkomunistické Evropy vůbec, který se dostal do elitního výběru nejvyšší profesionální série. Od roku 2012 pracuje pro Ladies European Tour a je stálým členem Sport Department LET a v prosinci roku 2016 dosáhl počet turnajů LET, na kterých se podílel, čísla 50. Soudcoval třikrát RICOH Women’s British Open, dvakrát Major LPGA – EVIAN Championship a v roce 2015 nechyběla ani největší premiéra při Solheim Cupu, včetně juniorského.
Na bugyně seděl na European Tour 2009, 2010 a 2011 v Čeladné a 2014, 2015 a 2016 na Albatrossu i při European Senior Tour 2008 – 2011 na Casa Serena (zde byl také oficiálním startérem turnaje), na seznamu má i sedm turnajů European Challenge Tour.
Po čtyřech letech, kdy byl členem týmu rozhodčích PGAs of Europe, se v lednu roku 2017 stal turnajovým ředitelem této organizace a premiéru si odbyl při PGA’s of Europe Fourball Championship.
Jako rozhodčí pracoval na turnajích R&A (The Open Local Qualifier), PGA Tour de Espana, Alps Tour a EPD Tour. Devět let byl turnajovým ředitelem a hlavním rozhodčím Czech PGA Tour. V roce 2012 řídil World University Golf Championship (ředitel turnaje a technický delegát International Golf Federation). Od roku 2016 je členem Sport Committee European Disabled Golf Association. V roce 2016 získal Zvláštní cenu partnerů ankety Golfista roku. Do jeho publikační činnosti patří mimo jiné „Příručka golfového rozhodčího“ a kapesní publikace pravidel časopisu ForGolf. Je spoluautorem oficiálního překladu Ilustrovaných pravidel R&A (edice 2008) a publikace Craiga Daviese a Vince DiSiai „Golf – Anatomie“ do češtiny.

JonMichael_1032016_02Michael Jon
Komentáře
18.7.CarnoustieThe Open Championship
19.7.NicholasviBarbasol Championship
19.7.Kunětická MMČR juniorů
19.7.Carnoustie147th Open Championship
19.7.Zell am SeZell am See - Kaprun Ope
20.7.Le VaudreuLe Vaudreuil Golf Challe
TOPlist
Square 300 Olomouc 9. 4. 2018