obarvení leva cast 4. 4. 2018
obarveni prava cast 4. 4. 2018
obarveni top 4. 4. 2018

Pravidlová poradna s Michaelem Jonem

míč se po ráně z odpaliště odrazí od pevné závady zpět na jeho zadní konec

A A A

Dobrý den,
po ráně z týčka a odpaliště se mi míč odrazil od dřevěného ostění vodní překážky přede mnou a dopadl zhruba čtyři až pět metrů za mne, nicméně stále do prostoru toho daného odpaliště. Jak v takovém případě postupovat? Hádám správně, že hrát míč jak leží, a to bez trestné rány, tedy druhou?

Omlouvám se, pokud už tady proběhlo, ale není někdy jednoduché hledat mezi jednotlivými dotazy ten svůj - možná by bylo fajn zavést nějaké "otagování" jednotlivých odpovědí aspoň na základní témata ;)

Předem moc díky a pěknou hru všem,
Lukáš P.

Odpověď na dotaz



Dobrý den Lukáši.

Můžete hrát druhou jak míč leží, nebo s jednou trestnou znovu natýčkovat kamkoliv na odpaliště (hra s jednou trestnou a ztrátou vzdálenosti).

Rozhodně se nemáte za co omlouvat! Pro mne je každý opakovaný dotaz opakovanou odpovědí a tedy utužováním znalostí! Protože opakování je co? Opakování je matka moudrosti. K té mám hodně daleko a tak na tom pracuju... :)))))

Díky za dotaz a hezkou hru i Vám!





Pokud tento dotaz neobsahuje odpověď toho co jste hledali, zeptejte se sami v poradně!

« Předchozí dotazNásledující dotaz »



« zpět do poradny


Na Vaše dotazy o pravidlech odpovídá Michael Jon, který je rozhodčím s mezinárodní licencí. V roce 2007 složil zkoušky na R&A Referees School v StAndrews, v roce 2014 tento úspěch zopakoval na Tournament Administrators and Referees School tamtéž, když reprezentoval PGAs of Europe.

Je prvním (a zatím jediným) Čechem a rozhodčím z postkomunistické Evropy vůbec, který se dostal do elitního výběru nejvyšší profesionální série. Od roku 2012 pracuje pro Ladies European Tour a je stálým členem Sport Department LET a v prosinci roku 2016 dosáhl počet turnajů LET, na kterých se podílel, čísla 50. Soudcoval třikrát RICOH Women’s British Open, dvakrát Major LPGA – EVIAN Championship a v roce 2015 nechyběla ani největší premiéra při Solheim Cupu, včetně juniorského.
Na bugyně seděl na European Tour 2009, 2010 a 2011 v Čeladné a 2014, 2015 a 2016 na Albatrossu i při European Senior Tour 2008 – 2011 na Casa Serena (zde byl také oficiálním startérem turnaje), na seznamu má i sedm turnajů European Challenge Tour.
Po čtyřech letech, kdy byl členem týmu rozhodčích PGAs of Europe, se v lednu roku 2017 stal turnajovým ředitelem této organizace a premiéru si odbyl při PGA’s of Europe Fourball Championship.
Jako rozhodčí pracoval na turnajích R&A (The Open Local Qualifier), PGA Tour de Espana, Alps Tour a EPD Tour. Devět let byl turnajovým ředitelem a hlavním rozhodčím Czech PGA Tour. V roce 2012 řídil World University Golf Championship (ředitel turnaje a technický delegát International Golf Federation). Od roku 2016 je členem Sport Committee European Disabled Golf Association. V roce 2016 získal Zvláštní cenu partnerů ankety Golfista roku. Do jeho publikační činnosti patří mimo jiné „Příručka golfového rozhodčího“ a kapesní publikace pravidel časopisu ForGolf. Je spoluautorem oficiálního překladu Ilustrovaných pravidel R&A (edice 2008) a publikace Craiga Daviese a Vince DiSiai „Golf – Anatomie“ do češtiny.

JonMichael_1032016_02Michael Jon
Komentáře
TOPlist
Square 300 Olomouc 9. 4. 2018