obarvení leva cast 4. 4. 2018
obarveni prava cast 4. 4. 2018
obarveni top 4. 4. 2018

Pravidlová poradna s Michaelem Jonem

Podélná voda II

A A A

Dobrý den,
děkuji za bleskovou odpověď na můj původní dotaz.

Nedalo mi to a hledal jsem dál, co to vlastně ten "protější" břeh je a jaké možnosti dropu mám. A konečně jsem našel vysvětlení, kterému rozumím (a také téměř přesně popisuje situaci, která nastala v dříve uvedeném přenosu, mimochodem za přítomnosti dvou rozhodčích, kteří si rovněž ujasňovali, zda lze takto dropovat).
Našel jsem Rozhodnutí 26-1/14, kde je nákres, co je míněno "protějším" břehem. A k tomu ještě na jiném místě obrázek http://www.libe.cz/libegolf/16nacrt.pdf, na kterém je téměř přesně nakresleno, co iniciovalo vlastně můj dotaz. Míč se dostal do vody bodem X a dropováno bylo v místě X1. Mezi bodem X a jamkou byl velký nepříjemný bunkr, kdežto mezi X1 a vlajkou ničím nerušená dráha. Jo, jak se vyplácí umět najít to správné místo pro drop.
Do této chvíle mě nenapadlo, že "protější" břeh může být i o pár kroků dále na témže břehu, co stojím.

Děkuji za trpělivost přeji pěkný den, Radim


Odpověď na dotaz



Dobrý den Radime

Ta Vaše reakce je mnohem preciznější než moje odpověď - Vy jste totiž uhodil hřebík na hlavičku tím, co jsem měl zmínit i já: ano, protější břeh totiž může být na stejném břehu, kde míč naposledy proťal hranici podélné vodní překážky.

Trpělivost nezná mezí!!! :) Moc díky za dotaz i za reakci, kterou teď právě publikuji. určitě se původní dotaz plus tento druhý díl můžou stát dobrým vodítkem pro kolegyně a kolegy na hřišti! hezkou hru Radime.





Pokud tento dotaz neobsahuje odpověď toho co jste hledali, zeptejte se sami v poradně!

« Předchozí dotazNásledující dotaz »



« zpět do poradny


Na Vaše dotazy o pravidlech odpovídá Michael Jon, který je rozhodčím s mezinárodní licencí. V roce 2007 složil zkoušky na R&A Referees School v StAndrews, v roce 2014 tento úspěch zopakoval na Tournament Administrators and Referees School tamtéž, když reprezentoval PGAs of Europe.

Je prvním (a zatím jediným) Čechem a rozhodčím z postkomunistické Evropy vůbec, který se dostal do elitního výběru nejvyšší profesionální série. Od roku 2012 pracuje pro Ladies European Tour a je stálým členem Sport Department LET a v prosinci roku 2016 dosáhl počet turnajů LET, na kterých se podílel, čísla 50. Soudcoval třikrát RICOH Women’s British Open, dvakrát Major LPGA – EVIAN Championship a v roce 2015 nechyběla ani největší premiéra při Solheim Cupu, včetně juniorského.
Na bugyně seděl na European Tour 2009, 2010 a 2011 v Čeladné a 2014, 2015 a 2016 na Albatrossu i při European Senior Tour 2008 – 2011 na Casa Serena (zde byl také oficiálním startérem turnaje), na seznamu má i sedm turnajů European Challenge Tour.
Po čtyřech letech, kdy byl členem týmu rozhodčích PGAs of Europe, se v lednu roku 2017 stal turnajovým ředitelem této organizace a premiéru si odbyl při PGA’s of Europe Fourball Championship.
Jako rozhodčí pracoval na turnajích R&A (The Open Local Qualifier), PGA Tour de Espana, Alps Tour a EPD Tour. Devět let byl turnajovým ředitelem a hlavním rozhodčím Czech PGA Tour. V roce 2012 řídil World University Golf Championship (ředitel turnaje a technický delegát International Golf Federation). Od roku 2016 je členem Sport Committee European Disabled Golf Association. V roce 2016 získal Zvláštní cenu partnerů ankety Golfista roku. Do jeho publikační činnosti patří mimo jiné „Příručka golfového rozhodčího“ a kapesní publikace pravidel časopisu ForGolf. Je spoluautorem oficiálního překladu Ilustrovaných pravidel R&A (edice 2008) a publikace Craiga Daviese a Vince DiSiai „Golf – Anatomie“ do češtiny.

JonMichael_1032016_02Michael Jon
Komentáře
25.4.HaugschlagHaugshclag NÖ Open
26.4.Avondale, Zurich Classic of New Or
26.4.ČínaVolvo China Open
3.5.Charlotte,Wells Fargo Championship
3.5.The ColonyVolunteers of America LP
5.5.St Albans,GolfSixes
TOPlist
Square 300 Olomouc 9. 4. 2018