DRFG – left
DRFG – right
DRFG – top

Pravidlová poradna s Michaelem Jonem

Dohrání škrtnuté jamky

A A A

Dobrý den pane Jone,
čtu Vaši poradnu s potěšením a zájmem. V poslední době se i těším na nové dotazy, jelikož míra kuriozity dotazů roste. Velmi mne zaujal dotaz "Aut a hra z nesprávného místa".

Rád bych si ujasnil, zda je v pořádku následující postup při turnaji na stablefordové body:
Hráč zahraje drive a myslí si, že je ve hřišti, tak nehraje provizi. Přijde k míčku, zjistí že v autu. Nechce se mu vracet na odpaliště a nahlásí zapisovateli, že jamku škrtá, pak si dropne míček do hřiště a jamku si dohraje, jelikož dle pravidla 7-2 Rány zahrané při pokračování hry na jamce, jejíž výsledek je již rozhodnut, nejsou považovány za cvičné rány.

Děkuji.
Karel

Odpověď na dotaz


Dobrý den Karle.

Je prima slyšet, že Poradna plní svoji funkci - a proto se i Vám velmi omlouvám za odmlku.

Vše, co píšete, je naprosto správně a v pořádku! Jen takto postupující hráč nesmí zdržovat hru ani svých spoluhráčů ani hráčů za ním. Trestu za pomalou hru se nevyhne ani golfista v této situaci.

Hezkou hru v roce 2016 Karle!





Pokud tento dotaz neobsahuje odpověď toho co jste hledali, zeptejte se sami v poradně!

« Předchozí dotazNásledující dotaz »



« zpět do poradny


Na Vaše dotazy o pravidlech odpovídá Michael Jon, který je rozhodčím s mezinárodní licencí. V roce 2007 složil zkoušky na R&A Referees School v StAndrews, v roce 2014 tento úspěch zopakoval na Tournament Administrators and Referees School tamtéž, když reprezentoval PGAs of Europe.

Je prvním (a zatím jediným) Čechem a rozhodčím z postkomunistické Evropy vůbec, který se dostal do elitního výběru nejvyšší profesionální série. Od roku 2012 pracuje pro Ladies European Tour a je stálým členem Sport Department LET a v prosinci roku 2016 dosáhl počet turnajů LET, na kterých se podílel, čísla 50. Soudcoval třikrát RICOH Women’s British Open, dvakrát Major LPGA – EVIAN Championship a v roce 2015 nechyběla ani největší premiéra při Solheim Cupu, včetně juniorského.
Na bugyně seděl na European Tour 2009, 2010 a 2011 v Čeladné a 2014, 2015 a 2016 na Albatrossu i při European Senior Tour 2008 – 2011 na Casa Serena (zde byl také oficiálním startérem turnaje), na seznamu má i sedm turnajů European Challenge Tour.
Po čtyřech letech, kdy byl členem týmu rozhodčích PGAs of Europe, se v lednu roku 2017 stal turnajovým ředitelem této organizace a premiéru si odbyl při PGA’s of Europe Fourball Championship.
Jako rozhodčí pracoval na turnajích R&A (The Open Local Qualifier), PGA Tour de Espana, Alps Tour a EPD Tour. Devět let byl turnajovým ředitelem a hlavním rozhodčím Czech PGA Tour. V roce 2012 řídil World University Golf Championship (ředitel turnaje a technický delegát International Golf Federation). Od roku 2016 je členem Sport Committee European Disabled Golf Association. V roce 2016 získal Zvláštní cenu partnerů ankety Golfista roku. Do jeho publikační činnosti patří mimo jiné „Příručka golfového rozhodčího“ a kapesní publikace pravidel časopisu ForGolf. Je spoluautorem oficiálního překladu Ilustrovaných pravidel R&A (edice 2008) a publikace Craiga Daviese a Vince DiSiai „Golf – Anatomie“ do češtiny.

JonMichael_1032016_02Michael Jon
Komentáře
TOPlist
Square 300 Šípková 25. 9. – 8. 10. 2017