DRFG – left
DRFG – right
DRFG – top

Pravidlová poradna s Michaelem Jonem

Drop u vodní překážky

A A A

Dobrý den, chtěl bych se zeptat
zahraji do vody , dropnu na dvě hole. Míček ale odskočí směrem k vodě ze které roste rákosí, to mi pak vadí při nápřahu. Mám smůlu a musím hrát tak jak leží ? Myslím že ano, ale je to vlastně dvojitý trest 1 za vodu + nemožnost se napřáhnout.

Dekuji
Michal

Odpověď na dotaz


Dobrý den Michale

Ano, je to tak. Je potřeba před dropem zvážit možnosti a dropnout míč tak, aby nedošlo k porušení Pravidel a přitom se hráč nedostal do podobné situace.
Mimochodem neskutečný drop předvedla před dvěma týdny při finální kvalifikaci na RICOH Women's British jedna z hráček. Dostala nabídku všech řešení pro nehratelný míč v křoví. Rozhodla se dropnout míč na "lajnu" těsně za křovím. Na dotaz, jestli je to opravdu to, co si přeje udělat, odpověděla "ano!" Za deset vteřin poté už byl míč znova nehratelný v křoví a ona se skoro rozplakala, když jí bylo kolegyní oznámeno, že to je další trestná, pokud ho chce dropovat...

Díky za dotaz a hezkou hru!




Pokud tento dotaz neobsahuje odpověď toho co jste hledali, zeptejte se sami v poradně!

« Předchozí dotazNásledující dotaz »



« zpět do poradny


Na Vaše dotazy o pravidlech odpovídá Michael Jon, který je rozhodčím s mezinárodní licencí. V roce 2007 složil zkoušky na R&A Referees School v StAndrews, v roce 2014 tento úspěch zopakoval na Tournament Administrators and Referees School tamtéž, když reprezentoval PGAs of Europe.

Je prvním (a zatím jediným) Čechem a rozhodčím z postkomunistické Evropy vůbec, který se dostal do elitního výběru nejvyšší profesionální série. Od roku 2012 pracuje pro Ladies European Tour a je stálým členem Sport Department LET a v prosinci roku 2016 dosáhl počet turnajů LET, na kterých se podílel, čísla 50. Soudcoval třikrát RICOH Women’s British Open, dvakrát Major LPGA – EVIAN Championship a v roce 2015 nechyběla ani největší premiéra při Solheim Cupu, včetně juniorského.
Na bugyně seděl na European Tour 2009, 2010 a 2011 v Čeladné a 2014, 2015 a 2016 na Albatrossu i při European Senior Tour 2008 – 2011 na Casa Serena (zde byl také oficiálním startérem turnaje), na seznamu má i sedm turnajů European Challenge Tour.
Po čtyřech letech, kdy byl členem týmu rozhodčích PGAs of Europe, se v lednu roku 2017 stal turnajovým ředitelem této organizace a premiéru si odbyl při PGA’s of Europe Fourball Championship.
Jako rozhodčí pracoval na turnajích R&A (The Open Local Qualifier), PGA Tour de Espana, Alps Tour a EPD Tour. Devět let byl turnajovým ředitelem a hlavním rozhodčím Czech PGA Tour. V roce 2012 řídil World University Golf Championship (ředitel turnaje a technický delegát International Golf Federation). Od roku 2016 je členem Sport Committee European Disabled Golf Association. V roce 2016 získal Zvláštní cenu partnerů ankety Golfista roku. Do jeho publikační činnosti patří mimo jiné „Příručka golfového rozhodčího“ a kapesní publikace pravidel časopisu ForGolf. Je spoluautorem oficiálního překladu Ilustrovaných pravidel R&A (edice 2008) a publikace Craiga Daviese a Vince DiSiai „Golf – Anatomie“ do češtiny.

JonMichael_1032016_02Michael Jon
Komentáře
TOPlist
Square 300 Šípková 25. 9. – 8. 10. 2017