obarvení leva cast 4. 4. 2018
obarveni prava cast 4. 4. 2018
obarveni top 4. 4. 2018

Pravidlová poradna s Michaelem Jonem

Drop a vodna prekazka

A A A

Dobry den,

jedna z nedavnych otazok a odpovedi ma inspirovala k dalsej otazke. Dropujem po rane do vody na svah tak, ze je uplne nevyhnutne, ze lopticka sa mi skotula do vodnej prekazky (uvazujme, ze to je moja najlepsia/jedina a zaroven spravna moznost dropovat). Cize v podstate idem 2x dropnut a umiestnim potom lopticku na miesto, kde sa druhy drop dotkol zeme. Potialto vsetko v poriadku.

Ale povedzme, ze som "skrblik" a hram Titliest ProV1 (nehram...). Mozem po drope zastavit lopticku, ktora sa uplne evidentne kotula do vodnej prekazky, pripadne uz je aj za ciarou vodnej prekazky a ide nevyhnutne dalej do vody. Cisto z ekonomickych a ekologickych dovodov, ze keby som cakal kym lopticka prestane byt v pohybe, tak je niekde hlboko na dne jazierka v bahne. Inak teraz si spominam, ze som to aj v praxi videl na nejakom HCP turnaji...dokonca to chytal protihrac-- kamarat...

Dakujem a ako kazdy krat dakujem za skvelu poradnu...

P.

Odpověď na dotaz


Dobrý den Peťo.

Ano, toto možné je. Jen smíte zastavit míček až za hranicí vodní překážky! Což někdy lze udělat, jindy je to neproveditelné, protože hladina je těsně u kolíků / čáry.
Pokud tedy míček směřující po dropu do vody zastavíte za hranicí vodní překážky, je to ok.

Díky za prima dotaz i Vám a hezkou hru!




Pokud tento dotaz neobsahuje odpověď toho co jste hledali, zeptejte se sami v poradně!

« Předchozí dotazNásledující dotaz »



« zpět do poradny


Na Vaše dotazy o pravidlech odpovídá Michael Jon, který je rozhodčím s mezinárodní licencí. V roce 2007 složil zkoušky na R&A Referees School v StAndrews, v roce 2014 tento úspěch zopakoval na Tournament Administrators and Referees School tamtéž, když reprezentoval PGAs of Europe.

Je prvním (a zatím jediným) Čechem a rozhodčím z postkomunistické Evropy vůbec, který se dostal do elitního výběru nejvyšší profesionální série. Od roku 2012 pracuje pro Ladies European Tour a je stálým členem Sport Department LET a v prosinci roku 2016 dosáhl počet turnajů LET, na kterých se podílel, čísla 50. Soudcoval třikrát RICOH Women’s British Open, dvakrát Major LPGA – EVIAN Championship a v roce 2015 nechyběla ani největší premiéra při Solheim Cupu, včetně juniorského.
Na bugyně seděl na European Tour 2009, 2010 a 2011 v Čeladné a 2014, 2015 a 2016 na Albatrossu i při European Senior Tour 2008 – 2011 na Casa Serena (zde byl také oficiálním startérem turnaje), na seznamu má i sedm turnajů European Challenge Tour.
Po čtyřech letech, kdy byl členem týmu rozhodčích PGAs of Europe, se v lednu roku 2017 stal turnajovým ředitelem této organizace a premiéru si odbyl při PGA’s of Europe Fourball Championship.
Jako rozhodčí pracoval na turnajích R&A (The Open Local Qualifier), PGA Tour de Espana, Alps Tour a EPD Tour. Devět let byl turnajovým ředitelem a hlavním rozhodčím Czech PGA Tour. V roce 2012 řídil World University Golf Championship (ředitel turnaje a technický delegát International Golf Federation). Od roku 2016 je členem Sport Committee European Disabled Golf Association. V roce 2016 získal Zvláštní cenu partnerů ankety Golfista roku. Do jeho publikační činnosti patří mimo jiné „Příručka golfového rozhodčího“ a kapesní publikace pravidel časopisu ForGolf. Je spoluautorem oficiálního překladu Ilustrovaných pravidel R&A (edice 2008) a publikace Craiga Daviese a Vince DiSiai „Golf – Anatomie“ do češtiny.

JonMichael_1032016_02Michael Jon
Komentáře
25.4.HaugschlagHaugshclag NÖ Open
26.4.Avondale, Zurich Classic of New Or
26.4.ČínaVolvo China Open
3.5.Charlotte,Wells Fargo Championship
3.5.The ColonyVolunteers of America LP
5.5.St Albans,GolfSixes
TOPlist
Square 300 Olomouc 9. 4. 2018