obarvení leva cast 4. 4. 2018
obarveni prava cast 4. 4. 2018
obarveni top 4. 4. 2018

Pravidlová poradna s Michaelem Jonem

Dropovani mice u vodni prekazky

A A A

Dobry den,

Chtel bych se zeptat na situaci pri dropovani u vodni prekazky. Vsichni jsme se shodly na tom ze muj mic je ve vodni prekazce, urcili jsme misto prekroceni vodni prekazky a pote jsem si odmeril vzdalenost 2 holi a pote dropoval do vyhrazeneho prostoru. Mel jsem smulu a micek se mi odkutalel znova do vodni prekazky a nemohl jsem ho z vodni prekazky vylovit z duvodu hloubky vody(nebyl videt). A dotaz je zda mic ktery byl dropovan byl ve hre ci ne? A jak postupovat dal?

dekuji

Odpověď na dotaz



Dobrý den.

Ne, míček ve hře nebyl. Viz Pravidlo Pravidlo 20 | Zvednutí, spuštění a umístění míče; Hra z nesprávného místa 20-2. Spuštění a opakované spuštění c. Kdy se spuštění opakuje (i). Takže smíte beztrestně vzít nový míč (ten dropnutý není lehce dosažitelný) a dropnout podruhé. Pokud se stane stejný malér (ať už míč sjede úplně do vody nebo je prostě jen v překážce a můžete ho sebrat) pak po druhém dropu míč pouze umístíte na místo, kde se míč při druhém dropu poprvé dotknul země.

Nemáte za co děkovat.




Citovaná pravidla

Pokud tento dotaz neobsahuje odpověď toho co jste hledali, zeptejte se sami v poradně!

« Předchozí dotazNásledující dotaz »



« zpět do poradny


Na Vaše dotazy o pravidlech odpovídá Michael Jon, který je rozhodčím s mezinárodní licencí. V roce 2007 složil zkoušky na R&A Referees School v StAndrews, v roce 2014 tento úspěch zopakoval na Tournament Administrators and Referees School tamtéž, když reprezentoval PGAs of Europe.

Je prvním (a zatím jediným) Čechem a rozhodčím z postkomunistické Evropy vůbec, který se dostal do elitního výběru nejvyšší profesionální série. Od roku 2012 pracuje pro Ladies European Tour a je stálým členem Sport Department LET a v prosinci roku 2016 dosáhl počet turnajů LET, na kterých se podílel, čísla 50. Soudcoval třikrát RICOH Women’s British Open, dvakrát Major LPGA – EVIAN Championship a v roce 2015 nechyběla ani největší premiéra při Solheim Cupu, včetně juniorského.
Na bugyně seděl na European Tour 2009, 2010 a 2011 v Čeladné a 2014, 2015 a 2016 na Albatrossu i při European Senior Tour 2008 – 2011 na Casa Serena (zde byl také oficiálním startérem turnaje), na seznamu má i sedm turnajů European Challenge Tour.
Po čtyřech letech, kdy byl členem týmu rozhodčích PGAs of Europe, se v lednu roku 2017 stal turnajovým ředitelem této organizace a premiéru si odbyl při PGA’s of Europe Fourball Championship.
Jako rozhodčí pracoval na turnajích R&A (The Open Local Qualifier), PGA Tour de Espana, Alps Tour a EPD Tour. Devět let byl turnajovým ředitelem a hlavním rozhodčím Czech PGA Tour. V roce 2012 řídil World University Golf Championship (ředitel turnaje a technický delegát International Golf Federation). Od roku 2016 je členem Sport Committee European Disabled Golf Association. V roce 2016 získal Zvláštní cenu partnerů ankety Golfista roku. Do jeho publikační činnosti patří mimo jiné „Příručka golfového rozhodčího“ a kapesní publikace pravidel časopisu ForGolf. Je spoluautorem oficiálního překladu Ilustrovaných pravidel R&A (edice 2008) a publikace Craiga Daviese a Vince DiSiai „Golf – Anatomie“ do češtiny.

JonMichael_1032016_02Michael Jon
Komentáře
18.7.CarnoustieThe Open Championship
19.7.NicholasviBarbasol Championship
19.7.Kunětická MMČR juniorů
19.7.Carnoustie147th Open Championship
19.7.Zell am SeZell am See - Kaprun Ope
20.7.Le VaudreuLe Vaudreuil Golf Challe
TOPlist
Square 300 Olomouc 9. 4. 2018