obarvení leva cast 4. 4. 2018
obarveni prava cast 4. 4. 2018
obarveni top 4. 4. 2018

Pravidlová poradna s Michaelem Jonem

Budovanie postoja v bunkri

A A A

Dobry den,

Vcera na Honda Classic som videl zaujimavu vec. Phil Mickelson mal lopticku vo fairwayovom bunkri. Bola dost pri kraji, takze pri postoji bola znacne pod urovnou noh. Stava sa bezne. Phil to vsak vyriesil tym, ze sa zavrtal nohami do piesku doslova nad clenky (kotniky). Pekne spravil dve aspon 15-20cm hlboke diery, v nich si stal a hral ako keby bol na urovni lopticky.
Viem, ze je bezne a normalne sa "trosku zavrtat" nohami do piesku, kvoli zlepseniu stability, robi to kazdy. Ale toto bolo podla mna prilis. Najma Phil stal tak pri okraji, ze za patami mal stenu bunkru, tak tie diery, ktore si tam zrejme nohami vyvrtal boli ocividne.

Vas nazor? Kde je ta hranica? Po kolena sa asi nie je mozne zavrtat...alebo?
S pozdravom,
Peto

Odpověď na dotaz



Dobrý den Peťo.

Věřte mi, že pokud by to bylo "příliš", byl by Phil Mickelson potrestán ještě před odevzdáním score karty. Danou situaci jsem neviděl, ale nemyslím, že by došlo k něčemu nepřijatelenému...

Po kolena se asi není možné zavrtat protože tolik písku v žádném bunkeru není. A jestli někde takový bunker máte, dejte nám vědět, baly by to rarita... :)

Mějte fajn sezonu a díky za dotaz!




Pokud tento dotaz neobsahuje odpověď toho co jste hledali, zeptejte se sami v poradně!

« Předchozí dotazNásledující dotaz »



« zpět do poradny


Na Vaše dotazy o pravidlech odpovídá Michael Jon, který je rozhodčím s mezinárodní licencí. V roce 2007 složil zkoušky na R&A Referees School v StAndrews, v roce 2014 tento úspěch zopakoval na Tournament Administrators and Referees School tamtéž, když reprezentoval PGAs of Europe.

Je prvním (a zatím jediným) Čechem a rozhodčím z postkomunistické Evropy vůbec, který se dostal do elitního výběru nejvyšší profesionální série. Od roku 2012 pracuje pro Ladies European Tour a je stálým členem Sport Department LET a v prosinci roku 2016 dosáhl počet turnajů LET, na kterých se podílel, čísla 50. Soudcoval třikrát RICOH Women’s British Open, dvakrát Major LPGA – EVIAN Championship a v roce 2015 nechyběla ani největší premiéra při Solheim Cupu, včetně juniorského.
Na bugyně seděl na European Tour 2009, 2010 a 2011 v Čeladné a 2014, 2015 a 2016 na Albatrossu i při European Senior Tour 2008 – 2011 na Casa Serena (zde byl také oficiálním startérem turnaje), na seznamu má i sedm turnajů European Challenge Tour.
Po čtyřech letech, kdy byl členem týmu rozhodčích PGAs of Europe, se v lednu roku 2017 stal turnajovým ředitelem této organizace a premiéru si odbyl při PGA’s of Europe Fourball Championship.
Jako rozhodčí pracoval na turnajích R&A (The Open Local Qualifier), PGA Tour de Espana, Alps Tour a EPD Tour. Devět let byl turnajovým ředitelem a hlavním rozhodčím Czech PGA Tour. V roce 2012 řídil World University Golf Championship (ředitel turnaje a technický delegát International Golf Federation). Od roku 2016 je členem Sport Committee European Disabled Golf Association. V roce 2016 získal Zvláštní cenu partnerů ankety Golfista roku. Do jeho publikační činnosti patří mimo jiné „Příručka golfového rozhodčího“ a kapesní publikace pravidel časopisu ForGolf. Je spoluautorem oficiálního překladu Ilustrovaných pravidel R&A (edice 2008) a publikace Craiga Daviese a Vince DiSiai „Golf – Anatomie“ do češtiny.

JonMichael_1032016_02Michael Jon
Komentáře
TOPlist
Square 300 Olomouc 9. 4. 2018