obarvení leva cast 4. 4. 2018
obarveni prava cast 4. 4. 2018
obarveni top 4. 4. 2018

Pravidlová poradna s Michaelem Jonem

spoluhráč odmítá omarkovani míček na greenu

A A A

Dobrý den Michaeli,
prošel jsem celou poradnu ale toto jjsm nenašel: hráč ve flightu odmítá omarkovat svuj míček. "To nemůžeš trefit" - pravdou je ze neleží nikde poblíž dráhy patu ale známe zmrzliny a nečekané brejky. ... ani přes naléhání neoznacil. A ted ja bez jeho pověření mu míček označit nemohu.
Co když opravdu jeho míček trefim? Měl bych mit dvě trestne, ale kdyz jsem udělal vse pro to aby se tato situace nestala? on přes me naléhání neoznacil, více jsem udělat nemohl nebo mohl?

Názor na tohoto "negolfistu" raději pominu...
Dekuji Daniel

Odpověď na dotaz


Dobrý den Danieli.

Čuně to bylo a ne golfista-negolfista. Normální čuně...
Takže. Pro podobné případy tady máme Pravidlo 3-4. Odmítnutí podrobit se Pravidlu. Jestliže spoluhráč odmítne čestně postupovat v souladu s Vaším oprávněným nárokem a odmítá Vaše práva, je podle tohoto Pravidla DISKVALIFIKOVÁN.

Snad Vám to příště při "práci" se nepodařeným spoluhráčem pomůže. Hezkou hru Danieli a ať Vám už nikdy nepadne do flightu takový blázen.




Citovaná pravidla

Pokud tento dotaz neobsahuje odpověď toho co jste hledali, zeptejte se sami v poradně!

« Předchozí dotazNásledující dotaz »



« zpět do poradny


Na Vaše dotazy o pravidlech odpovídá Michael Jon, který je rozhodčím s mezinárodní licencí. V roce 2007 složil zkoušky na R&A Referees School v StAndrews, v roce 2014 tento úspěch zopakoval na Tournament Administrators and Referees School tamtéž, když reprezentoval PGAs of Europe.

Je prvním (a zatím jediným) Čechem a rozhodčím z postkomunistické Evropy vůbec, který se dostal do elitního výběru nejvyšší profesionální série. Od roku 2012 pracuje pro Ladies European Tour a je stálým členem Sport Department LET a v prosinci roku 2016 dosáhl počet turnajů LET, na kterých se podílel, čísla 50. Soudcoval třikrát RICOH Women’s British Open, dvakrát Major LPGA – EVIAN Championship a v roce 2015 nechyběla ani největší premiéra při Solheim Cupu, včetně juniorského.
Na bugyně seděl na European Tour 2009, 2010 a 2011 v Čeladné a 2014, 2015 a 2016 na Albatrossu i při European Senior Tour 2008 – 2011 na Casa Serena (zde byl také oficiálním startérem turnaje), na seznamu má i sedm turnajů European Challenge Tour.
Po čtyřech letech, kdy byl členem týmu rozhodčích PGAs of Europe, se v lednu roku 2017 stal turnajovým ředitelem této organizace a premiéru si odbyl při PGA’s of Europe Fourball Championship.
Jako rozhodčí pracoval na turnajích R&A (The Open Local Qualifier), PGA Tour de Espana, Alps Tour a EPD Tour. Devět let byl turnajovým ředitelem a hlavním rozhodčím Czech PGA Tour. V roce 2012 řídil World University Golf Championship (ředitel turnaje a technický delegát International Golf Federation). Od roku 2016 je členem Sport Committee European Disabled Golf Association. V roce 2016 získal Zvláštní cenu partnerů ankety Golfista roku. Do jeho publikační činnosti patří mimo jiné „Příručka golfového rozhodčího“ a kapesní publikace pravidel časopisu ForGolf. Je spoluautorem oficiálního překladu Ilustrovaných pravidel R&A (edice 2008) a publikace Craiga Daviese a Vince DiSiai „Golf – Anatomie“ do češtiny.

JonMichael_1032016_02Michael Jon
Komentáře
19.4.San AntoniValero Texas Open
19.4.Rabat, MarTrophee Hassan II
19.4.Greater LoHugel-JTBC Championship
19.4.MarokoLallam Meryem Cup
20.4.Antalya,TuTurkish Airlines Challen
23.4.MstěticeCzech Pro-Am
TOPlist
Square 300 Olomouc 9. 4. 2018