DRFG – left
DRFG – right
DRFG – top

Pravidlová poradna s Michaelem Jonem

Bunker a stopy po kočkách

A A A

Může se uplatnit free drop v bunkeru, když ležím ve stopě po zvířeti? Pravděpodobně kočka nebo malý pes. A kdy a za jakých pravidel se můžu vydropovat z bunkeru.
Děkuji Kateřina

Odpověď na dotaz


Ne, není možné uplatnit úlevu od stop v bunkeru. A to jakýchkoliv stop, ať už zvířecích po kočkách, zajících či slonech nebo lidských.
Z bunkeru se můžete vydropovat s jednou trestnou v případě, že Váš míč je nehratelný ( Pravidlo 28 | Nehratelný míč na původní místo, odkud jste se do bunkeru dostala), beztrestně v případě, že je celý označen jako půda v opravě ( 25-1. Půda v abnormálním stavu , a. Překážení, c. Míč v půdě v abnormálním stavu nenalezen) nebo taky s jednou trestnou v případě, že budete v bunkeru odstraňovat pohyblivou závadu a nepodaří se Vám pak míč umístit zpátky na původní místo v bunkeru tak, aby splňoval všechny potřebné zákonné podmínky, dál pak s jednou trestnou pokud si hráč přeje dropovat mimo bunker v případě, že je to dobrá varianta při úlevě od náhodné vody nebo jiné půdy v abnormálním stavu uvnitř bunkeru, nebo (poslední varianta) ve stejném případě, pokud je to vhodné řešení pro úlevu od nepohyblivé závady uvnitř bunkeru, obě poslední s trestnou tak, že dropujeme na linii spojující jamku a pozici míče v bunkeru mimo něj jakkoliv daleko.

Já díky za dotaz Kateřino.





Citovaná pravidla

Pokud tento dotaz neobsahuje odpověď toho co jste hledali, zeptejte se sami v poradně!

« Předchozí dotazNásledující dotaz »



« zpět do poradny


Na Vaše dotazy o pravidlech odpovídá Michael Jon, který je rozhodčím s mezinárodní licencí. V roce 2007 složil zkoušky na R&A Referees School v StAndrews, v roce 2014 tento úspěch zopakoval na Tournament Administrators and Referees School tamtéž, když reprezentoval PGAs of Europe.

Je prvním (a zatím jediným) Čechem a rozhodčím z postkomunistické Evropy vůbec, který se dostal do elitního výběru nejvyšší profesionální série. Od roku 2012 pracuje pro Ladies European Tour a je stálým členem Sport Department LET a v prosinci roku 2016 dosáhl počet turnajů LET, na kterých se podílel, čísla 50. Soudcoval třikrát RICOH Women’s British Open, dvakrát Major LPGA – EVIAN Championship a v roce 2015 nechyběla ani největší premiéra při Solheim Cupu, včetně juniorského.
Na bugyně seděl na European Tour 2009, 2010 a 2011 v Čeladné a 2014, 2015 a 2016 na Albatrossu i při European Senior Tour 2008 – 2011 na Casa Serena (zde byl také oficiálním startérem turnaje), na seznamu má i sedm turnajů European Challenge Tour.
Po čtyřech letech, kdy byl členem týmu rozhodčích PGAs of Europe, se v lednu roku 2017 stal turnajovým ředitelem této organizace a premiéru si odbyl při PGA’s of Europe Fourball Championship.
Jako rozhodčí pracoval na turnajích R&A (The Open Local Qualifier), PGA Tour de Espana, Alps Tour a EPD Tour. Devět let byl turnajovým ředitelem a hlavním rozhodčím Czech PGA Tour. V roce 2012 řídil World University Golf Championship (ředitel turnaje a technický delegát International Golf Federation). Od roku 2016 je členem Sport Committee European Disabled Golf Association. V roce 2016 získal Zvláštní cenu partnerů ankety Golfista roku. Do jeho publikační činnosti patří mimo jiné „Příručka golfového rozhodčího“ a kapesní publikace pravidel časopisu ForGolf. Je spoluautorem oficiálního překladu Ilustrovaných pravidel R&A (edice 2008) a publikace Craiga Daviese a Vince DiSiai „Golf – Anatomie“ do češtiny.

JonMichael_1032016_02Michael Jon
Komentáře
TOPlist
Square 300 Šípková 25. 9. – 8. 10. 2017