obarvení leva cast 4. 4. 2018
obarveni prava cast 4. 4. 2018
obarveni top 4. 4. 2018

Pravidlová poradna s Michaelem Jonem

Diskvalifikace

A A A

Dobry den,
dekuji Vam za moznost, ze se my amateri ,diky Vasi poradne ,muzeme lepe orientovat v pravidlech golfu.

Mam dotaz: na zadost spoluhrace jsem na greenu premarkoval svou pozoci mice, on dohral svuj a ja , misto abych premarkoval zpet, jsem odehral svuj pat ze spatneho mista. Dal jsem si dve trestne a sel jsem na odpaliste dalsi jamky . Po turnaji jsem byl diskvalifikovan za to, ze jsem nenapravil svou chybu hry z nespravneho mista , t. J. , ze jsem to nezahral jeste jednou , ale tentokrat z mista spravneho. Zajima me , jaky na to mate nazor, mozna ze se mylim,ale myslel jsem si, ze v tomto pripade jsem neziskal zadnou vynamnou vyhodu hrou z nespravneho mista, ktera by pripadnou Diskv. opravnovala.

Dekuji za odpoved.
Pavel Kovar

Odpověď na dotaz


Pavle dobrý den.
Jsem rád, že Poradna plní svůj účel a záměr jejího zakladatele!

Vámi popsaný případ opravdu není na DQ, pokud jste opravdu nezískal významnou výhodu, což u přemarkování o hlavu putteru prakticky nemůže nikdy nastat... Bohužel je pozdě něco řešit a přísná DQ platí. Díky tomu si ale příště vzpomenete a uvědomíte včas, že si musíte přemarkovat a taky budete schopen pomoci ostatním spoluhráčům a možná i rozhodčím...

Je mi líto, že Vás potkala takováhle DQ...
Hezkou hru a pozor na přemarkované míče!




Pokud tento dotaz neobsahuje odpověď toho co jste hledali, zeptejte se sami v poradně!

« Předchozí dotazNásledující dotaz »



« zpět do poradny


Na Vaše dotazy o pravidlech odpovídá Michael Jon, který je rozhodčím s mezinárodní licencí. V roce 2007 složil zkoušky na R&A Referees School v StAndrews, v roce 2014 tento úspěch zopakoval na Tournament Administrators and Referees School tamtéž, když reprezentoval PGAs of Europe.

Je prvním (a zatím jediným) Čechem a rozhodčím z postkomunistické Evropy vůbec, který se dostal do elitního výběru nejvyšší profesionální série. Od roku 2012 pracuje pro Ladies European Tour a je stálým členem Sport Department LET a v prosinci roku 2016 dosáhl počet turnajů LET, na kterých se podílel, čísla 50. Soudcoval třikrát RICOH Women’s British Open, dvakrát Major LPGA – EVIAN Championship a v roce 2015 nechyběla ani největší premiéra při Solheim Cupu, včetně juniorského.
Na bugyně seděl na European Tour 2009, 2010 a 2011 v Čeladné a 2014, 2015 a 2016 na Albatrossu i při European Senior Tour 2008 – 2011 na Casa Serena (zde byl také oficiálním startérem turnaje), na seznamu má i sedm turnajů European Challenge Tour.
Po čtyřech letech, kdy byl členem týmu rozhodčích PGAs of Europe, se v lednu roku 2017 stal turnajovým ředitelem této organizace a premiéru si odbyl při PGA’s of Europe Fourball Championship.
Jako rozhodčí pracoval na turnajích R&A (The Open Local Qualifier), PGA Tour de Espana, Alps Tour a EPD Tour. Devět let byl turnajovým ředitelem a hlavním rozhodčím Czech PGA Tour. V roce 2012 řídil World University Golf Championship (ředitel turnaje a technický delegát International Golf Federation). Od roku 2016 je členem Sport Committee European Disabled Golf Association. V roce 2016 získal Zvláštní cenu partnerů ankety Golfista roku. Do jeho publikační činnosti patří mimo jiné „Příručka golfového rozhodčího“ a kapesní publikace pravidel časopisu ForGolf. Je spoluautorem oficiálního překladu Ilustrovaných pravidel R&A (edice 2008) a publikace Craiga Daviese a Vince DiSiai „Golf – Anatomie“ do češtiny.

JonMichael_1032016_02Michael Jon
Komentáře
TOPlist
Square 300 Olomouc 9. 4. 2018