Golf Geum obarvení  nové levé 6.12.2018
Golf Geum obarvení od 6. 12. 2018 pravá část
Golf Geum obarvení od 6. 12. 2018 horní část

Pravidlová poradna s Michaelem Jonem

spusteni mice

A A A

zdravim do poradny.
v souvislosti s masters jsem si vzpomel na lonsky \"chybny\" drop tigera a chtel bych si tedy ujasnit jak spravne dropovat. pokud vyberu moznost hrat ze stejneho mista, pak mam podle pravidel mic spustit co nejblize urciteho mista a ne blize jamce. co to znamena? casto misto zname naprosto presne podle rizku, respektive podle diry po rizku. mam tedy mic dropovat primo do diry po rizku? nebo vedle ci za diru? a pripadne jak daleko? jeste pripominam, ze tiger dostal trest za to v rozhovoru rekl, ze vedome dropoval o neco dal nez bylo puvodni misto. podle pocitacoveho rozboru televizniho zaberu to bylo presne o 1 stopu dal od puvodniho mista, coz me teda prijde naprosto v pohode, nebo je to chyba?

diky za odpovedi.
jan

Odpověď na dotaz


Dobrý den Jane.

Jdeme rovnou po tom řízku. Kdyby byly řízky správně zašlápnuté (já vím, někdy se rozpadne a nejde to...), tak se dá bez problémů dropovat přímo na místo, kde předtím míč ležel.
Jinak co nejblíže určitě splňuje drop "těsně vedle řízku" (nikdy ne blíž jamce!!!). Jedna stopa není v pohodě a Tiger dropoval dál. A taky řekl, že dropoval dál, aby se stejnou ranou do vody už nedostal... To je - aspoň podle mne - hlavní mazec.

Snad to takhle stačí Jane.
Hezkou hru!





Pokud tento dotaz neobsahuje odpověď toho co jste hledali, zeptejte se sami v poradně!

« Předchozí dotazNásledující dotaz »



« zpět do poradny


Na Vaše dotazy o pravidlech odpovídá Michael Jon, který je rozhodčím s mezinárodní licencí. V roce 2007 složil zkoušky na R&A Referees School v StAndrews, v roce 2014 tento úspěch zopakoval na Tournament Administrators and Referees School tamtéž, když reprezentoval PGAs of Europe.

Je prvním (a zatím jediným) Čechem a rozhodčím z postkomunistické Evropy vůbec, který se dostal do elitního výběru nejvyšší profesionální série. Od roku 2012 pracuje pro Ladies European Tour a je stálým členem Sport Department LET a v prosinci roku 2016 dosáhl počet turnajů LET, na kterých se podílel, čísla 50. Soudcoval třikrát RICOH Women’s British Open, dvakrát Major LPGA – EVIAN Championship a v roce 2015 nechyběla ani největší premiéra při Solheim Cupu, včetně juniorského.
Na bugyně seděl na European Tour 2009, 2010 a 2011 v Čeladné a 2014, 2015 a 2016 na Albatrossu i při European Senior Tour 2008 – 2011 na Casa Serena (zde byl také oficiálním startérem turnaje), na seznamu má i sedm turnajů European Challenge Tour.
Po čtyřech letech, kdy byl členem týmu rozhodčích PGAs of Europe, se v lednu roku 2017 stal turnajovým ředitelem této organizace a premiéru si odbyl při PGA’s of Europe Fourball Championship.
Jako rozhodčí pracoval na turnajích R&A (The Open Local Qualifier), PGA Tour de Espana, Alps Tour a EPD Tour. Devět let byl turnajovým ředitelem a hlavním rozhodčím Czech PGA Tour. V roce 2012 řídil World University Golf Championship (ředitel turnaje a technický delegát International Golf Federation). Od roku 2016 je členem Sport Committee European Disabled Golf Association. V roce 2016 získal Zvláštní cenu partnerů ankety Golfista roku. Do jeho publikační činnosti patří mimo jiné „Příručka golfového rozhodčího“ a kapesní publikace pravidel časopisu ForGolf. Je spoluautorem oficiálního překladu Ilustrovaných pravidel R&A (edice 2008) a publikace Craiga Daviese a Vince DiSiai „Golf – Anatomie“ do češtiny.

JonMichael_1032016_02Michael Jon
Komentáře
TOPlist
Square 300 Šípková od 8. 10. 2018