DRFG – left
DRFG – right
DRFG – top

Pravidlová poradna s Michaelem Jonem

provize při míči ve vodě

A A A

Dobrý den,
Stalo se,spoluhráč odpálil míč a ten zaletěl do vysoké trávy,nikdo z nás v tu chvíli nevěděl že je to vodní překážka,spoluhráč zahlásil provizi a odpálil,když jsme došli k místu původního míče zjistilli jsme,že je ve vodní překážce.Jeden z hráčů prohlásil že nemůže dropovat jelikož již využil pravidlo a to že hraje ze stejného místa a tudíž platí provize a hraje 4 ránu.Bylo toto tvrzení správné a nebo mohl dropovat.

Děkuji za odpověď
Honza

Odpověď na dotaz


Dobrý den Honzo.

V tomto konkrétním případě mohl (i z pohledu hráčů) být míč ztracen mimo vodní překážku. Pak bylo zahrání provizorního míče v pořádku - jinými slovy šlo určitě o provizorní míč a ne o míč zahraný s trestem rány a vzdálenosti. Jakmile jste našli původní míč, pak bez ohledu na to, že byl ve vodní překážce, měl hráč pokračovat míčem původním. Mimo jiné stejně mluví i Rozhodnutí 27-2a/2.2.

Honzo i Vám díky za dotaz a PF2014!




Pokud tento dotaz neobsahuje odpověď toho co jste hledali, zeptejte se sami v poradně!

« Předchozí dotazNásledující dotaz »



« zpět do poradny


Na Vaše dotazy o pravidlech odpovídá Michael Jon, který je rozhodčím s mezinárodní licencí. V roce 2007 složil zkoušky na R&A Referees School v StAndrews, v roce 2014 tento úspěch zopakoval na Tournament Administrators and Referees School tamtéž, když reprezentoval PGAs of Europe.

Je prvním (a zatím jediným) Čechem a rozhodčím z postkomunistické Evropy vůbec, který se dostal do elitního výběru nejvyšší profesionální série. Od roku 2012 pracuje pro Ladies European Tour a je stálým členem Sport Department LET a v prosinci roku 2016 dosáhl počet turnajů LET, na kterých se podílel, čísla 50. Soudcoval třikrát RICOH Women’s British Open, dvakrát Major LPGA – EVIAN Championship a v roce 2015 nechyběla ani největší premiéra při Solheim Cupu, včetně juniorského.
Na bugyně seděl na European Tour 2009, 2010 a 2011 v Čeladné a 2014, 2015 a 2016 na Albatrossu i při European Senior Tour 2008 – 2011 na Casa Serena (zde byl také oficiálním startérem turnaje), na seznamu má i sedm turnajů European Challenge Tour.
Po čtyřech letech, kdy byl členem týmu rozhodčích PGAs of Europe, se v lednu roku 2017 stal turnajovým ředitelem této organizace a premiéru si odbyl při PGA’s of Europe Fourball Championship.
Jako rozhodčí pracoval na turnajích R&A (The Open Local Qualifier), PGA Tour de Espana, Alps Tour a EPD Tour. Devět let byl turnajovým ředitelem a hlavním rozhodčím Czech PGA Tour. V roce 2012 řídil World University Golf Championship (ředitel turnaje a technický delegát International Golf Federation). Od roku 2016 je členem Sport Committee European Disabled Golf Association. V roce 2016 získal Zvláštní cenu partnerů ankety Golfista roku. Do jeho publikační činnosti patří mimo jiné „Příručka golfového rozhodčího“ a kapesní publikace pravidel časopisu ForGolf. Je spoluautorem oficiálního překladu Ilustrovaných pravidel R&A (edice 2008) a publikace Craiga Daviese a Vince DiSiai „Golf – Anatomie“ do češtiny.

JonMichael_1032016_02Michael Jon
Komentáře
TOPlist
Square 300 Šípková 25. 9. – 8. 10. 2017