Golf Geum obarvení  nové levé 6.12.2018
Golf Geum obarvení od 6. 12. 2018 pravá část
Golf Geum obarvení od 6. 12. 2018 horní část

Pravidlová poradna s Michaelem Jonem

Míč opřený o hrábě před bunkrem

A A A

Dobrý den,
prosím o radu jak řešit následující situaci. Před bunkrem jsou položeny hrábě tak, že míč se o ně zastavil a zůstal o ně opřený. Při odstranění se skulí do bankru.
Samozřejmě po spuštění míče na původní místo, kde ležel, se opět skulí do bunkru. Musí se míč hrát tak jak leží po spuštění v bunkru, nebo je možné ho umístit na původní místo.

Díky za vaši odpověď
Libor

Odpověď na dotaz


Tááák Libore, nejdřív pro pořádek musím na úvod říct, že v případě, kdy se míč pohne při odstraňování pohyblivé závady, což hrábě jednoznačně jsou, se míč umisťuje, nikoliv dropuje...

Jedná se o Pravidlo 24-1. Pohyblivá závada. Dále se podíváme na Pravidlo 20-3. Umístění míče a vrácení míče na původní místo , d. Míč nezůstane ležet v klidu na místě, (i). A vidíme, že míč umisťujeme jednou na původní místo, zajede dio bunkeru, umístíme ho znova na původní místo (původním místem je to, kde se opíral o hrábě!), opět sjede do bunkeru, tak hledám co nejblíž podobné místo, kde zůstane stát a nebude ani blíž jamce ani v překážce. Určitě je potřeba dodržet postup, ketrý bude znamenat, že míč leží v co nejpodobnější poloze, jako když byl na místě původním. Nebude v pořádku si ho vynést dva metry od bunkeru na rovnou fairway...

Libore já děkuji za Váš dotaz!




Citovaná pravidla

Pokud tento dotaz neobsahuje odpověď toho co jste hledali, zeptejte se sami v poradně!

« Předchozí dotazNásledující dotaz »



« zpět do poradny


Na Vaše dotazy o pravidlech odpovídá Michael Jon, který je rozhodčím s mezinárodní licencí. V roce 2007 složil zkoušky na R&A Referees School v StAndrews, v roce 2014 tento úspěch zopakoval na Tournament Administrators and Referees School tamtéž, když reprezentoval PGAs of Europe.

Je prvním (a zatím jediným) Čechem a rozhodčím z postkomunistické Evropy vůbec, který se dostal do elitního výběru nejvyšší profesionální série. Od roku 2012 pracuje pro Ladies European Tour a je stálým členem Sport Department LET a v prosinci roku 2016 dosáhl počet turnajů LET, na kterých se podílel, čísla 50. Soudcoval třikrát RICOH Women’s British Open, dvakrát Major LPGA – EVIAN Championship a v roce 2015 nechyběla ani největší premiéra při Solheim Cupu, včetně juniorského.
Na bugyně seděl na European Tour 2009, 2010 a 2011 v Čeladné a 2014, 2015 a 2016 na Albatrossu i při European Senior Tour 2008 – 2011 na Casa Serena (zde byl také oficiálním startérem turnaje), na seznamu má i sedm turnajů European Challenge Tour.
Po čtyřech letech, kdy byl členem týmu rozhodčích PGAs of Europe, se v lednu roku 2017 stal turnajovým ředitelem této organizace a premiéru si odbyl při PGA’s of Europe Fourball Championship.
Jako rozhodčí pracoval na turnajích R&A (The Open Local Qualifier), PGA Tour de Espana, Alps Tour a EPD Tour. Devět let byl turnajovým ředitelem a hlavním rozhodčím Czech PGA Tour. V roce 2012 řídil World University Golf Championship (ředitel turnaje a technický delegát International Golf Federation). Od roku 2016 je členem Sport Committee European Disabled Golf Association. V roce 2016 získal Zvláštní cenu partnerů ankety Golfista roku. Do jeho publikační činnosti patří mimo jiné „Příručka golfového rozhodčího“ a kapesní publikace pravidel časopisu ForGolf. Je spoluautorem oficiálního překladu Ilustrovaných pravidel R&A (edice 2008) a publikace Craiga Daviese a Vince DiSiai „Golf – Anatomie“ do češtiny.

JonMichael_1032016_02Michael Jon
Komentáře
TOPlist
Square 300 Šípková od 8. 10. 2018