obarvení leva cast 4. 4. 2018
obarveni prava cast 4. 4. 2018
obarveni top 4. 4. 2018

Pravidlová poradna s Michaelem Jonem

cvicne paty a chipy

A A A

Dobry den Michaeli, obracim se na vas se sporem ktery vznikl pri vcerejsi debatě na 19.jamce....(byla to opet nejnáročnější jamka dne...)
Jedna se o povolení cvicnych patů a chipů na greenu právě dohrane jamky. Dle zneni pravidel neni nikde žádné omezení co se formatu hry týče - presto jeden z kamarádů tvrdil že toto lze jen u jamkovky... A dale zde byl druhy názor ze toto nelze u 9 jamkových hřišť (náš případ) kdy se jdou jamky v turnaji 2x a pak by se pry mohlo jednat o nepripustne zkoušení greenu pro druhou devítku. V pravidlech nikde nic takového neni, proto se na vas obracím s dotazem zda neco takového neresi Rozhodnuti.

Moc diky a diky za Vasi super poradnu.
Děkuji
Daniel

Odpověď na dotaz


Danieli dobrý den.

Nejlépe odpovídá Rozhodnutí 7-2/9. ?: Hráč cvičně puttuje na třetí jamce devítijamkového hřiště, na němž se koná soutěž na rány vypsaná na osmnáct jamek. Bude hráč potrestán za trénink, protože se bude ještě jednou v tomto kole (jamka číslo 12) na stejný green vracet?
O: Nebude, protože Pravidlo 7-2 povoluje cvičné puttování nebo přihrávky na greenu nebo blízko greenu právě dohrané jamky.

Takže klidně i při hře na rány, stablefordu nebo jamkovce. Jen pozor! Hráč nesmí takovou cvičnou ránu zahrát z překážky (takže žádné opakování nepovedených bunkershotů!) a nesmí zdržovat!

Danieli díky za dotaz i pochvalu a hezkou hru!





Pokud tento dotaz neobsahuje odpověď toho co jste hledali, zeptejte se sami v poradně!

« Předchozí dotazNásledující dotaz »



« zpět do poradny


Na Vaše dotazy o pravidlech odpovídá Michael Jon, který je rozhodčím s mezinárodní licencí. V roce 2007 složil zkoušky na R&A Referees School v StAndrews, v roce 2014 tento úspěch zopakoval na Tournament Administrators and Referees School tamtéž, když reprezentoval PGAs of Europe.

Je prvním (a zatím jediným) Čechem a rozhodčím z postkomunistické Evropy vůbec, který se dostal do elitního výběru nejvyšší profesionální série. Od roku 2012 pracuje pro Ladies European Tour a je stálým členem Sport Department LET a v prosinci roku 2016 dosáhl počet turnajů LET, na kterých se podílel, čísla 50. Soudcoval třikrát RICOH Women’s British Open, dvakrát Major LPGA – EVIAN Championship a v roce 2015 nechyběla ani největší premiéra při Solheim Cupu, včetně juniorského.
Na bugyně seděl na European Tour 2009, 2010 a 2011 v Čeladné a 2014, 2015 a 2016 na Albatrossu i při European Senior Tour 2008 – 2011 na Casa Serena (zde byl také oficiálním startérem turnaje), na seznamu má i sedm turnajů European Challenge Tour.
Po čtyřech letech, kdy byl členem týmu rozhodčích PGAs of Europe, se v lednu roku 2017 stal turnajovým ředitelem této organizace a premiéru si odbyl při PGA’s of Europe Fourball Championship.
Jako rozhodčí pracoval na turnajích R&A (The Open Local Qualifier), PGA Tour de Espana, Alps Tour a EPD Tour. Devět let byl turnajovým ředitelem a hlavním rozhodčím Czech PGA Tour. V roce 2012 řídil World University Golf Championship (ředitel turnaje a technický delegát International Golf Federation). Od roku 2016 je členem Sport Committee European Disabled Golf Association. V roce 2016 získal Zvláštní cenu partnerů ankety Golfista roku. Do jeho publikační činnosti patří mimo jiné „Příručka golfového rozhodčího“ a kapesní publikace pravidel časopisu ForGolf. Je spoluautorem oficiálního překladu Ilustrovaných pravidel R&A (edice 2008) a publikace Craiga Daviese a Vince DiSiai „Golf – Anatomie“ do češtiny.

JonMichael_1032016_02Michael Jon
Komentáře
TOPlist
Square 300 Olomouc 9. 4. 2018