Golf Geum obarvení  nové levé 6.12.2018
Golf Geum obarvení od 6. 12. 2018 pravá část
Golf Geum obarvení od 6. 12. 2018 horní část

Pravidlová poradna s Michaelem Jonem

RE: Netrefení míče při odpalu

A A A

Dobrý den,
dotaz na Vaši odpověď.

Neměl by dostat 2 trestné za hru z nesprávného místa. Míček i když ho netrefil do hry uvedl a je jedno že zůstal na odpališti takto bych si to vyložil já.

S pozdravem
Martin Dobrý den. Kolikátou ránu hraje hráč, který na odpališti netrefí míč,ten však spadne z týčka, hráč znovu natýčkuje a odpálí? Děkuji. L.Š. Odpověď na dotaz Dobrý den L.Š. Má se za to, že zahrál další ránu s trestem jedné trestné rány a ztráty vzdálenosti, tedy hraje třetí ránu z odpaliště (pokud ten netrefený odpal byl jeho první pokus...). Díky za dotaz a hezkou hru!

Odpověď na dotaz


Martine dobrý den.

Rozhodnutí 18-2a/1 a rozhodnutí 18-2a/2 popisují situace, kdy hráč po "luftšlágu" míček přetýčkuje a kdy po snaze zahrát drive míček jen lehce posune a znovu vrátí na týčko a obě tyto situace jsou řešeny jako hra "s jednou trestnou a ztrátou vzádlenosti" s dodatkem, že tento postup přepisuje trest podle Pravidla 18-2a a mění jej na jednu trestnou. Je mi jasné, že je potřeba mít pro zanlost tohoto postupu Rozhodnutí.
Takže bych chtěl i za ostatní čtenáře poděkovat, že jste moji odpověď "zpochybnil" a tím vlastně došlo k vysvětlení jak to celé je.

Martine hezkou hru a díky za prima dotaz!





Pokud tento dotaz neobsahuje odpověď toho co jste hledali, zeptejte se sami v poradně!

« Předchozí dotazNásledující dotaz »



« zpět do poradny


Na Vaše dotazy o pravidlech odpovídá Michael Jon, který je rozhodčím s mezinárodní licencí. V roce 2007 složil zkoušky na R&A Referees School v StAndrews, v roce 2014 tento úspěch zopakoval na Tournament Administrators and Referees School tamtéž, když reprezentoval PGAs of Europe.

Je prvním (a zatím jediným) Čechem a rozhodčím z postkomunistické Evropy vůbec, který se dostal do elitního výběru nejvyšší profesionální série. Od roku 2012 pracuje pro Ladies European Tour a je stálým členem Sport Department LET a v prosinci roku 2016 dosáhl počet turnajů LET, na kterých se podílel, čísla 50. Soudcoval třikrát RICOH Women’s British Open, dvakrát Major LPGA – EVIAN Championship a v roce 2015 nechyběla ani největší premiéra při Solheim Cupu, včetně juniorského.
Na bugyně seděl na European Tour 2009, 2010 a 2011 v Čeladné a 2014, 2015 a 2016 na Albatrossu i při European Senior Tour 2008 – 2011 na Casa Serena (zde byl také oficiálním startérem turnaje), na seznamu má i sedm turnajů European Challenge Tour.
Po čtyřech letech, kdy byl členem týmu rozhodčích PGAs of Europe, se v lednu roku 2017 stal turnajovým ředitelem této organizace a premiéru si odbyl při PGA’s of Europe Fourball Championship.
Jako rozhodčí pracoval na turnajích R&A (The Open Local Qualifier), PGA Tour de Espana, Alps Tour a EPD Tour. Devět let byl turnajovým ředitelem a hlavním rozhodčím Czech PGA Tour. V roce 2012 řídil World University Golf Championship (ředitel turnaje a technický delegát International Golf Federation). Od roku 2016 je členem Sport Committee European Disabled Golf Association. V roce 2016 získal Zvláštní cenu partnerů ankety Golfista roku. Do jeho publikační činnosti patří mimo jiné „Příručka golfového rozhodčího“ a kapesní publikace pravidel časopisu ForGolf. Je spoluautorem oficiálního překladu Ilustrovaných pravidel R&A (edice 2008) a publikace Craiga Daviese a Vince DiSiai „Golf – Anatomie“ do češtiny.

JonMichael_1032016_02Michael Jon
Komentáře
TOPlist
Square 300 Šípková od 8. 10. 2018