Golf Geum obarvení  nové levé 6.12.2018
Golf Geum obarvení od 6. 12. 2018 pravá část
Golf Geum obarvení od 6. 12. 2018 horní část

Pravidlová poradna s Michaelem Jonem

Činnost před odpalem

A A A

Hezký den!

Je možné si před každou ranou v rámci přípravy položit hůl na zem a tím si vedle míčku vyznačit směr vlastního postoje, v linii položené hole zaujmout postoj, zvednout tuto hůl a teprve následně odehrát míček, jak je to případně v písku, ve vodě?

Děkuji Robert

Odpověď na dotaz


Roberte dobrý den.

V písku nebo ve vodní překážce bych tuto "činnost" nedoporučoval, pokud se nejedná o odložení holí (míněno těch, se kterými nebudu hrát) nebo zabránění pádu nebo měření... Už jenom proto, že hráč si nesmí nikam umístit žádnou značku, která by mu ve hře napomáhala. Pokud bych do písku "obtisknul" svoji hůl a podle tohoto obtisku se pak postavil a zahrál ránu, pak budu hned počítat +2 za porušení Pravidla 8-2. Ukázání směru hry - sice bych "značku - hůl" odstranil, ale "značka - obtisk" by zůstal.
Jinak pokud nevyrobím odložením hole na zem žádnou podobnou situaci (hůl se obtiskne do rosy..), zvednu hůl, podle které zaujmu postoj a zahraji ránu, pak jsem se ničeho nedopustil ani na odpališti ani v roughu ani na greenu.

Roberte hezkou hru a klidně miřte, když se budete držet výše popsaných skutečností.




Citovaná pravidla

Pokud tento dotaz neobsahuje odpověď toho co jste hledali, zeptejte se sami v poradně!

« Předchozí dotazNásledující dotaz »



« zpět do poradny


Na Vaše dotazy o pravidlech odpovídá Michael Jon, který je rozhodčím s mezinárodní licencí. V roce 2007 složil zkoušky na R&A Referees School v StAndrews, v roce 2014 tento úspěch zopakoval na Tournament Administrators and Referees School tamtéž, když reprezentoval PGAs of Europe.

Je prvním (a zatím jediným) Čechem a rozhodčím z postkomunistické Evropy vůbec, který se dostal do elitního výběru nejvyšší profesionální série. Od roku 2012 pracuje pro Ladies European Tour a je stálým členem Sport Department LET a v prosinci roku 2016 dosáhl počet turnajů LET, na kterých se podílel, čísla 50. Soudcoval třikrát RICOH Women’s British Open, dvakrát Major LPGA – EVIAN Championship a v roce 2015 nechyběla ani největší premiéra při Solheim Cupu, včetně juniorského.
Na bugyně seděl na European Tour 2009, 2010 a 2011 v Čeladné a 2014, 2015 a 2016 na Albatrossu i při European Senior Tour 2008 – 2011 na Casa Serena (zde byl také oficiálním startérem turnaje), na seznamu má i sedm turnajů European Challenge Tour.
Po čtyřech letech, kdy byl členem týmu rozhodčích PGAs of Europe, se v lednu roku 2017 stal turnajovým ředitelem této organizace a premiéru si odbyl při PGA’s of Europe Fourball Championship.
Jako rozhodčí pracoval na turnajích R&A (The Open Local Qualifier), PGA Tour de Espana, Alps Tour a EPD Tour. Devět let byl turnajovým ředitelem a hlavním rozhodčím Czech PGA Tour. V roce 2012 řídil World University Golf Championship (ředitel turnaje a technický delegát International Golf Federation). Od roku 2016 je členem Sport Committee European Disabled Golf Association. V roce 2016 získal Zvláštní cenu partnerů ankety Golfista roku. Do jeho publikační činnosti patří mimo jiné „Příručka golfového rozhodčího“ a kapesní publikace pravidel časopisu ForGolf. Je spoluautorem oficiálního překladu Ilustrovaných pravidel R&A (edice 2008) a publikace Craiga Daviese a Vince DiSiai „Golf – Anatomie“ do češtiny.

JonMichael_1032016_02Michael Jon
Komentáře
TOPlist
Square 300 Šípková od 8. 10. 2018