Mladé Buky obarvení od 20. 8. 2018
obarvení Mladé Buky od 20. 8. 2018 pravá
obarvení Mladé Buky top od 20. 8. 2018

Pravidlová poradna s Michaelem Jonem

Situacia s beranem

A A A

Dobry den,

zaujala ma pribeh kolegu, ktory trafil loptu do mobilneho vybehu ovci. Vasa odpoved hovori, ze ak to nie je oznacene ako poda v abnormalnom stave, tak to treba brat ako stratenu loptu.

Predpokladam vsak, ze sa bavime iba o situacii, ze loptu nie je vidiet. Podla mna, ak je loptu vidiet (a viem ju nejako identifikovat, alebo som ju proste cely cas videl) tak mam narok na beztrestny drop (kludne novou loptou) na najblizsom moznom mieste nie blizsie k jamke, ak mi nezvycajna situacia zabranuje ist hrat tuto loptu.

Rovnako ako ked mam loptu pod hniezdom srsnov, pri aligatorovi na brehu etc...
Spravne?

Dakujem,
Peto

Odpověď na dotaz


Dobrý den Peťo.

Odstavec 1) - ne, moje odpověď říkala, že hráč nakonec tím, že šel hrát novou ránu se ztrátou vzdálenosti na původní místo nic nepokazil a že taková ohrada by mohla - měla být definována jako půda v abnormálním stavu nebo třeba celá jako nepohyblivá závada

Odstavec 2) - tohle je trochu (nezlobte se) guláš... V pravidlech o "nezvyklé situaci" není ani zmínka, takže na základě "nezvyklé situace" nikdo, nikdy a nikde nemůže brát beztrestné úlevy. Pravidla poskytují beztrestnou úlevu třeba pro půdu v abnormálním stavu nebo závady

Odstavec 3) - tady je to trochu k diskuzi, nevím, jestli beran je podobný sršnímu hnízdu nebo aligátorovi... Já bych si dokonce dovolil tvrdit, že není. To už je nebezpečnější i pes a dokonce někdy i kočka.

Já díky za Váš dotaz! Hezkou hru!




Pokud tento dotaz neobsahuje odpověď toho co jste hledali, zeptejte se sami v poradně!

« Předchozí dotazNásledující dotaz »



« zpět do poradny


Na Vaše dotazy o pravidlech odpovídá Michael Jon, který je rozhodčím s mezinárodní licencí. V roce 2007 složil zkoušky na R&A Referees School v StAndrews, v roce 2014 tento úspěch zopakoval na Tournament Administrators and Referees School tamtéž, když reprezentoval PGAs of Europe.

Je prvním (a zatím jediným) Čechem a rozhodčím z postkomunistické Evropy vůbec, který se dostal do elitního výběru nejvyšší profesionální série. Od roku 2012 pracuje pro Ladies European Tour a je stálým členem Sport Department LET a v prosinci roku 2016 dosáhl počet turnajů LET, na kterých se podílel, čísla 50. Soudcoval třikrát RICOH Women’s British Open, dvakrát Major LPGA – EVIAN Championship a v roce 2015 nechyběla ani největší premiéra při Solheim Cupu, včetně juniorského.
Na bugyně seděl na European Tour 2009, 2010 a 2011 v Čeladné a 2014, 2015 a 2016 na Albatrossu i při European Senior Tour 2008 – 2011 na Casa Serena (zde byl také oficiálním startérem turnaje), na seznamu má i sedm turnajů European Challenge Tour.
Po čtyřech letech, kdy byl členem týmu rozhodčích PGAs of Europe, se v lednu roku 2017 stal turnajovým ředitelem této organizace a premiéru si odbyl při PGA’s of Europe Fourball Championship.
Jako rozhodčí pracoval na turnajích R&A (The Open Local Qualifier), PGA Tour de Espana, Alps Tour a EPD Tour. Devět let byl turnajovým ředitelem a hlavním rozhodčím Czech PGA Tour. V roce 2012 řídil World University Golf Championship (ředitel turnaje a technický delegát International Golf Federation). Od roku 2016 je členem Sport Committee European Disabled Golf Association. V roce 2016 získal Zvláštní cenu partnerů ankety Golfista roku. Do jeho publikační činnosti patří mimo jiné „Příručka golfového rozhodčího“ a kapesní publikace pravidel časopisu ForGolf. Je spoluautorem oficiálního překladu Ilustrovaných pravidel R&A (edice 2008) a publikace Craiga Daviese a Vince DiSiai „Golf – Anatomie“ do češtiny.

JonMichael_1032016_02Michael Jon
Komentáře
18.10.SotograndeAndalucia Valderrama Mas
18.10.Shanghai, TBA
25.10.Shanghai, WGC - HSBC Champions
25.10.New TaipeiSwinging Skirts LPGA Tai
25.10.Al KhaimahRas Al Khaimah, 2017 Gol
1.11.Antalya, TTurkis Airlines Open
TOPlist
Square 300 Šípková od 8. 10. 2018