ČPP – LEFT
ČPP – RIGHT
ČPP – TOP

Gastronomický zázrak

11.06.2012 | Martin Kučera | publikováno v rubrice PR článek
A A A

Restaurant Mozaika je skládačka známých světových receptů z lokálních surovin. Jídelní lístek se sezónně obměňuje, šéfkuchaři Petr Tyrichtr a Jaroslav Kučera přitom dbají na špičkovou kvalitu a moderní pojetí jídel z celého světa. Každý měsíc je pro hosty připraveno speciální, tematicky zaměřené menu. Měsíc červen je v Mozaice ve znamení Francie a ochutnat můžete právě teď hovězí

„tatarák“, Tuna steak, tartaten ať už v krásném nově zrekonstruovaném interiéru nebo na letní zahrádce.

Restauraci se nachází kousek od náměstí Jiřího z Poděbrad a je pro Vás otevřena každý den.

O kvalitě a výjimečnosti restaurace Mozaika svědčí opakované umístění v hodnocení TOP 100 českých restaurací v Maurerově výběr Grand restaurant – 40. místo v roce 2011, či přední pozice hodnocená odborníky v anketě Hospodářských novin z konce letošního května.

www.restaurantmozaika.cz/

Krystal Mozaika Bistro je mladší sestrou vinohradské Mozaiky. V pražském Karlíně otevřela své okno do kuchyně (přeneseně i doslova) v březnu loňského roku.

Vaří tradiční jednoduchou kuchyni z čerstvých surovin od místních dodavatelů a servírujeme vše rychle bez zbytečných okázalostí. Recepty, které používá, jsou všem dobře známé a zároveň takové, které již dávno dokázaly, že právem patří do klasických kuchařek. Cílem je oprášit léty prověřené tradiční recepty, obnovit respekt pro tato krásná jídla, dovést je k dokonalosti a opět vyzvednout na výsluní. Kuchyně Krystalu není o drahých exotických surovinách ale o kvalitních domácích produktech zpracovaných s péčí a láskou, která jim náleží. To dokazuje pečlivý výběr lokálních surovin a tak u nás můžete ochutnat v různých variacích vepřové z přeštíka, hovězí z české stračeny, kuřecí maso od pana Berana z Pracejovic, kapra z Klatov nebo kozí sýr od hradu Točník. Vše možno spláchnout pivem Bernard nebo vyhlášenými domácími limonádami a čaji.

Tým obou restaurací vařil a s láskou servíroval své menu na nedávném Prague Food Festivalu, největší ohlas sklidil kanec a burger s kaprem.

Vybrané lahůdky a domácí limonády nebo čaje z kuchyní obou restaurací můžete ochutnat na právě probíhající Golf.cz Tour 2012.

www.krystal-bistro.cz/

Počet přečtení: 1 369
Komentáře

Zapoj se do diskuze

Jméno:
E-mail:
Váš příspěvek:

TOPlist
Mediaboard Square 300 Skanska
Square 300 Šípková 25. 9. – 8. 10. 2017