Valná hromada české PGA 2015

01.03.2015 | Redakce | publikováno v rubrice Novinky
A A A

(pga.cz) Valná hromada české PGA se uskutečnila v sobotu, 28. února v Hotelu Svornost v Dolních Počernicích. PGAC oslavuje 25. výročí založení. Byli přijati noví členové, byly přijaty změny stanov v souvislosti s novou legislativou, změny disciplinárního a zkušebního řádu a byly rozdány diplomy plně kvalifikovaným profesionálům.

Bylo přijato 12 nových členů PGA, z toho dva Tour Pro. Novými členy jsou:
Aprentice: Marek Boroš, Petr Janouch, Luboš Kosík, Lukáš Kounovský, Eva Koželuhová, Štěpán Krček, Marián Országh, Adam Studený, Barbora Vejlupková a Jan Zatloukal.
Tour Pro – Aleš Procházka a Roman Šebrle

Diplom plně kvalifikovaného profesionála obdrželi Martin Duda, Martin Dvořák, Tomáš Gartner, Jana Giacintová, Roman Kiančka, Petr Krabec, Bohumil Křivda, Marek Langr, Aleš Macháček, Linda Mannová, Filip Mrůzek, Jan Mužík, Štefan Páleník, Jaroslav Pithart, Jiří Pospíšil, Marek Toman, Šideri Váňová, Jakub Záleský, Jan Zedníček, Per Zíma, Martin Zycha a Adam Žaba.
Dodatečnou závěrečnou zkoušku složili: Tomáš Moler, Petr Niedermirtl, Tomáš Polišenský, Dalibor Směšný, Marek Sova a Lukáš Tintěra.

Profesionálem roku se stal Slovák Josef Soták. Pamětní prsten jako cenu za něj převzala členka PGAC Zuzana Kamasová.

Oblast vzdělávání prochází významnými změnami a čeká ji hledání nového vedoucího. V červnu bude vypsáno výběrové řízení na důležitou pozici ředitele vzdělávání PGAC.

V nových stanovách je nově zakotveno, že Výbor je kolektivní statutární orgán. Do výboru budou napříště moci kandidovat členové s minimem tří let členství v PGAC.

Promotér Czech PGA Tour společnost Czech One chce navázat na úspěšný rok 2015. Nechystá žádné podstatné změny a chystá především zkvalitnění akcí a zázemí. Novinkou bude turnaj na Casa Serena. Více v rozhovoru s Pavlem Krenkem na následujícím videu.

Petr Nitra Pavel Krenk

Momenty z konference