ČPP – LEFT
ČPP – RIGHT
ČPP – TOP

Michelle dostala lekci

20.10.2005 | Redakce | publikováno v rubrice Nezařazené
A A A

První start Michelle Wie v profesionálním dresu neskončil nijak slavně. Skončila sice na čtvrtém místě, ale po turnaji byla dodatečně diskvalifikována. A vzrušené debaty mohly začít…Michelle Wie je šestnáctiletá školačka, která prý patří do školní lavice a ne na profesionální okruh LPGA. To je názor jedněch. Druhé irituje to, že se neúnavně snaží soutěžit s muži. V listopadu má opět v plánu vyjet na japonskou PGA Tour a hrát na mužském turnaji. Sponzoři a turnajoví direktoři ji však mají rádi. A ví proč. Když se před několika dny rozhodla přestoupit k profesionálům neměla o lukrativní nabídky nouzi. Nakonec podepsala smlouvu se Sony a Nike, která z ní učinila třetí nejbohatší sportovkyni na světě! Další kladivo do rukou jejích nepřátel.

Na svém prvním turnaji v roli profesionálky – na Samsung World Championship – měla dokázat, že je i výbornou hráčkou. Což o to, svou výkonnost prokazovala v průběhu minulých let, ale tentokrát to mělo být poprvé v “profi-kabátě”. Pravděpodobně již všichni ví, co se jí zde stalo. V sobotním kole dropovala míč z houští. Jeden z diváků – dopisovatel magazínu Sport Ilustrated – však měl pocit, že Michelle spustila míč o několik centimetrů blíže jamce, než bylo původní místo. Tento fakt však nahlásil rozhodčím až v neděli, tedy dávno poté, co Michelle Wie odevzdala podepsanou skorekartu. Odehrála dokonce i následné nedělní kolo a skončila by na čtvrtém místě. Avšak rozhodčí ji po turnaji vzali zpět na ono inkriminované místo a nechali ji “přehrát” situaci s dropováním. Poté vynesli verdikt – diskvalifikace! Michelle Wie tomu nechtěla věřit. Její otec se velmi rozlobil a nutno říci, že v mnohém právem. Ne snad kvůli faktu, že určit o den později, kde přesně míč v houští ležel je pouze jisté dohadování… ne snad kvůli rozhodnutí samotnému, které je přesně podle pravidel (podepsání nižšího skóre znamená diskvalifikaci)… zlobil se kvůli faktu, že pokud by tuto situaci nahlásil onen divák během sobotního kola, Michelle by dostala pouze penalizaci dvou ran, ale pokračovala by dále.

Tento případ vyvolal i řadu otázek nad tím, kolik jiných provinění projde takto bez povšimnutí jen díky tomu, že jejich aktéři nejsou mediálně známé tváře. Například Sean O´Hair, nováček na PGA Tour vypověděl, že při jednom turnaji nesprávně dropoval. Byl na to však svými spoluhráči v danou chvíli upozorněn, připsal si trestné rány a pokračoval dále. V dohledu nebyla ani jediná kamera a pouze několik diváků. Na rozdíl od něj s Tigerem Woodsem chodí hned několik televizních štábů a tisíci hlavý dav. Stejně jako například s Michelle Wie. A to podle některých není fér. Po pravdě řečeno, souhlasím s tím, co na toto téma řekl Tiger Woods: “Pod dohledem tolika kamer a diváků je to samozřejmě mnohem náročnější, ale na to si musíme zvyknout. Nic jiného se s tím dělat nedá!”

Mediálně známé tváře prostě “platí” za svou popularitu. Michelle si měla zavolat rozhodčího, poradit se s ním a poté teprve provést dropování. Neudělala to a zaplatila za to vysokou daň. Nemyslím tím ani ušlých 53 tisíc dolarů, které by brala na prize-money. Spíše jí to může psychicky poznamenat. Doufejme, že Michelle se zachová podle hesla “co tě nezabije, to tě posílí” a do dalších turnajů nastoupí stejně sebevědomě, jako do toho nepovedeného v Kalifornii.

Počet přečtení: 358
Komentáře

Zapoj se do diskuze

Jméno:
E-mail:
Váš příspěvek:

TOPlist
Mediaboard Square 300 Skanska
Square 300 Šípková 25. 9. – 8. 10. 2017