ČPP – LEFT
ČPP – RIGHT
ČPP – TOP

Když golfistky vaří

12.10.2011 | Aneta Zárubová | publikováno v rubrice Novinky
A A A

Profesionální golfistky toho v životě opravdu hodně natrénují. Nemluvě o tom, jak dlouho trvá ujít jedno hřiště. Znamená to tedy, že kvůli golfu nemívají mnoho času na ostatní aktivity, které ženám negolfistkám připadají zcela normální. Při častém cestování jim nezbývá čas například na vaření a ostatní domácí práce. Na Sicilském turnaji se čtyři golfistky Ladies European Tour z Evropy a Ameriky rozhodly, že všem ukážou své kuchařské schopnosti a zboří tak mýty o tom, že sportovkyně díky velké časové vytíženosti neumí vařit.

Golfistky Evropy tak vyhrály nejen letošní Solheim Cup, ale také netradiční kuchařskou soutěž, která se konala při příležitosti turnaje Sicilian Ladies Italian Open.  Vše proběhlo v sobotu večer před posledním kolem turnaje v restauraci Boccaperta ve městě Linguaglossa na Sicílii.

Evropu reprezentovala Melissa Reid a Giulia Sergas za USA soutěžila Laura Diaz a Vikki Laing. Jejich učitelem se po dobu trvání soutěže stal šéfkuchař restaurace, Rosario Vitale, který dával instrukce oběma týmům.

Každý tým musel uvařit typicky sicilský pokrm a o výsledku rozhodovalo šest rozhodčí, kteří vše ochutnávali.  Tým Spojených států dostal za úkol uvařit špagety Carbonara, zatímco Evropanky vařily párky se šafránovou rýží. Po velmi vyrovnané bitvě v kuchyni vyhrála Evropa s 4,5 body a Amerika si vysloužila 1,5 bodu.

Místní novináři i účastnice soutěže si tak užili příjemný večer ve vyhlášené sicilské restauraci. Všem přítomným se netradiční nápad tak zalíbil, že ho chtějí organizátoři příští rok opakovat znovu.


Aneta Zárubová

Počet přečtení: 1 419
Komentáře

Zapoj se do diskuze

Jméno:
E-mail:
Váš příspěvek:

TOPlist
Mediaboard Square 300 Skanska
Square 300 Šípková 25. 9. – 8. 10. 2017