ČPP – LEFT
ČPP – RIGHT
ČPP – TOP

Kat Pohlreich radí, co si dát na golfu

25.07.2013 | Antonín Ebr | publikováno v rubrice Novinky
A A A

Zdeněk Polreich

Popravčí špatných restaurací Zdeněk Pohlreich je stále ještě hráč bez handicapu. Začal s golfem díky tomu, že mu soused věnoval své staré hole, Zato o kvalitě připravovaných pokrmů v restauracích na hřištích ví hodně. Co by v nich vařil, kdyby vlastnil golfový areál?

“Od jídla na golfu nečekám žádný gastronomický zážitek. I v takovém luxusním resortu typu Penha Longa v Portugalsku, kde jsem hrál, se to odvíjí od jednoduchých věcí jako jsou salát a sendvič,” říká Pohlreich, který vyslovený hnus nikde v českém resortu nezažil.

Co by v golfové hospodě vařil on? “Myslím, že vím, co by bylo pro lidi zajímavé. Vařil bych jednoduché věci v super provedení. Při výběru jídla bych šel, bohužel, do cizí kuchyně. Vytáhl bych si menu ze slavných světových kluboven a vždycky bych něco z toho zařadil,” vysvětluje kat nekvalitních podniků.

Co si pod “zajímavou” nabídkou představit? “Třeba Pebble Beach burger. Určitě by něco muselo být z Británie, napadá mě dokonalý fish and chips St. Andrews. Taky sendvič, polévka, prostě obyčejná jídla. Když dohrajete, nemáte chuť na humra nebo na telecí na paprice,” ví své kuchař.

Pohlreich jako vždy doporučuje vycházet z lokálních potravin a receptů. “V Dýšině bych podával bytelný plzeňský guláš, na Olšových Vratech zase karlovarský knedlík. Každopádně je špatně, když kuchaři začnou do jídla moc cpát svoje přebujelé ego. Ale to platí nejen na golfu,” myslí si odborník.

Jaká by tedy měla být kvalitní golfová kuchyně? “Rychlá, udělaná z kvalitního, čerstvého a dobrého. Nic víc. Žádná utahaná, čtrnáct dní stará bageta, nebo hnusná houska, která vám může ten dobrej burger zkazit stejně jako utrápený hranolky. Je výhoda, že na golfu to není klasické gastro a že v tom může být trocha srandy a nadsázky,” tvrdí Pohlreich.

Existuje jídlo, které by si golfista dávat neměl? “Pro mě je golf z devadesáti pěti procent hlava, takže co vám vyhovuje mentálně a s čím jste v pohodě, to si můžete dát. Já si vezmu dva chleby, namažu škvarkovou pomazánkou, pořádně posolím a popepřím, k tomu si dám pivo a je mi jedno, že další tři jamky budu prasit. Nevím, co jídlo dělá s lidmi na golfu z nutričního hlediska, ale tohle nikdy zkoumat nebudu,” směje se nejznámější český kuchař.

.

Počet přečtení: 2 479
Komentáře

Zapoj se do diskuze

Jméno:
E-mail:
Váš příspěvek:

TOPlist
Mediaboard Square 300 Skanska
Square 300 Šípková 25. 9. – 8. 10. 2017